Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gürer: 2024'te kırmızı et kilo fiyatı 1000 TL'yi bulabilir

Tarım 12 Ara 2023 0
Gürer: 2024'te kırmızı et kilo fiyatı 1000 TL'yi bulabilir

Ömer Fethi Gürer: Yılbaşından sonra kırmızı et 1000 TL olabilir.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bir son dakika açıklamasında bulundu. Gürer yaptığı açıklamada hem yem fiyatları hem de bakım fiyatlarının, giderlerinin ciddi şekilde artması ile birlikte yeni yılda etin kilosunun ciddi şekilde artabileceğini söyledi.

Korkusuz Gazetesi'ne konuşan Gürer, burada yaptığı açıklamada et fiyatlarındaki artışın yetiştiricilerine değil aracı olan kişilere ve ithalcilere yaradığını söyledi.

Gürer konu ile ilgili yaptığı açıklamada yem fiyatlarının ve ahır giderlerinin ciddi şekilde arttığını söyleyerek, "Yem fiyatlar ve ahır giderleri fırladı. Böyle giderse yılbaşından sonra etin kilosu büyükşehirlerde bin liraya kadar yükselirse şaşmamak lazım. Plansız ve öngörüsüz tarım politikası sonucu bu" dedi.

FİYATLARDAKİ YÜKSELİŞ NEDENİNİ AÇIKLADI

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle geçen gün yaptığı açıklamada kırmızı et sektörüne yönelik inceleme başlattıklarını söyledi. Küle yaptığı açıklamada incelemede et fiyatlarının neden arttığını araştırıldığını söyledi ve başlatılan inceleme ile ilgili, "En temel amacımız, tüketicilerin kırmızı eti daha ucuza tüketebilmesi ve pazarın daha rekabetçi olabilmesi için neler yapılabileceğini araştırmak.Kısa sürede tamamlamayı düşündüğümüz incelememizde, sorunlara yönelik çözüm önerilerine tüm ayrıntılarıyla yer vermeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Küle yaptığı açıklamada et fiyatları ile ilgili çokça şikayet aldıklarını söyledi ve perakendecilerin raf fiyatlarını belirlediği tespiti sonucunda idari para cezası tesis edildiğini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;