Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Goldman Sachs'tan emtia fiyatları tahmini: Altın, bakır, alüminyum ve petrol artacak

Emtia 25 Mart 2024 0
Goldman Sachs'tan emtia fiyatları tahmini: Altın, bakır, alüminyum ve petrol artacak

Goldman Sachs'tan emtia fiyatları için yorum geldi: Yükselecek mi düşecek mi?

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan ABD merkezli Goldman Sachs, Amerika ve Avrupa'da Merkez Bankalarının faiz indirimlerine başlaması ve bununla birlikte endüstriyel ile tüketici taleplerinin desteklenmesi sonrası emtia fiyatlarının bu sene yükseleceğini bildirdi.

EMTİA FİYATLARI NE KADAR YÜKSELECEK?

Şirketten Samantha Dart ve Daan Struyven'in de aralarında bulunduğu analistler yaptıkları değerlendirmede, borçlanma maliyetlerinde yaşanan düşüş, üretimin toparlanmaya başlaması, jeopolitik rislerin devam etmesi nedeniyle hammaddelerin 2024 yılında yüzde 15 oranında bir getiri sağlayabileceğine yer verildi.

Kazançların her yerde aynı olmayacağını, bu nedenle yatırımcıların yatırımlarında seçici davranması gerektiğini bildiren Goldman Sachs analistleri, bu sene yükselenecek emtiaları da şu şekilde açıkladı: Bakır, Altın, Alüminyum, Petrol.

Ham petrol fiyatında yaşanan güçlenme, altın fiyatlarının rekora ulaşması ve bakır fiyatında ton başı fiyatın 9 bin doları aşması ile ilk çeyrekte emtiaların yükseliş gösterdiğine dikkatler çekildi.

Merkez Bankaları ve politika yapıcılarının enflasyonda düşüş sonrası bu yıl borçlanma maliyetlerini düşürme niyetlerinin sinyallerinin verildiğini bildiren banka, Çin'in toparlanmaya yönelik daha fazla desteğin sinyalinin verildiğini söyledi.

Analistler yaptığı açıklamada, "Resesyon olmayan ortamlarda ABD'deki faiz indirimlerinin emtia fiyatlarının yükselmesine yol açtığını, en büyük artışın metallerde (özellikle bakır ve altın) ve ardından ham petrolde olduğunu gördük” değerlendirmesine yer verdi.

Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;