Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Yüksel Kocaman'a kurulan kumpasın ses kaydı ortaya çıktı

Haberler 10 Mayıs 2024 0
Flaş: Yüksel Kocaman'a kurulan kumpasın ses kaydı ortaya çıktı

Yüksel Kocaman'a kumpasın ses kaydı ortaya çıktı. Telefon görüşmesi sosyal medyadan yayınlandı.

Ankara eski Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman hakkında ortaya atılan iddialar ses kaydı ile çürümüş oldu.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen Yüksel Kocaman hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Ayhan Bora Kaplan'a yapılan operasyonda örgütün iki numaralı ismi Serdar SErtçelik gizli tanıklık yaptı.

Elektronik kelepçe ile önce bir restoranda tabanca ile vurulması sonrası yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı. Sertçelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür yardımcısı ile yaptığı telefon görüşmesini yayınladı. Yayınlanan ses kaydı dinlendiğinde Ş.D. isimli kişinin telefonda Sertçelik'e "Yüksel Kocaman ile ilgili bişey yok mu dostum?" dediği konuşmalarda ortaya çıktı. Söz konusu ses kaydının ardından "suç örgütü dosyası FETÖ'nün 17/25 Aralık soruşturmalarında olduğu gibi kumpas soruşturmasına mı dönüştürülüyor" yorumları yapılmaya başlandı.

3 MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

İçişleri Bakanlığı bu iddialar sonrası harekete geçti ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 müdürü görevden aldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Ankara'daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca görevlendirilen Mülkiye Müfettişlerince, soruşturmanın selameti açısından Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç., Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü K.G.Ö. ve Müdür Yardımcısı Ş.D. görevlerinden uzaklaştırılmışlardır" ifadelerine yer verildi.

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür yardımcısı Ş.D.'nin telefonda Serdar Sertçelik'e "Ahmet Yıkılmaz, Yüksel Kocaman bunlarla ilgili bişey yok mu dostum?" dediği görülürken Sertçelik'in ise "müdürüm onu tanımıyorum valla" dediği, Organize Şube Müdür yardımcısı Ş.D.'nin ise "başsavcı vekili vardı ya işte" dediği ortaya çıktı.

SES KAYITLARI ŞU ŞEKİLDE:

Sosyal medya üzerinde yayınlanan ses kaydının detayları ortaya çıktı. İşte ses kayıtlarına yansıyan görüşmeler:

Serdar Sertçelik: Orada da karşıda Mücahit Aslan var. Bu tarafta Bekir Bozdağ var. Şimdi ben bunu söylediğimde ben iyice kötüye gitmeyeyim müdürüm.

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D.: Bu iki. İki konu ile ilgili söylüyorum, iki konuyla ilgili görüşeceğim ben. Gerek yok istersen sana söyleyeyim. Söylemeyeceğine söylicem. Açık ve et söyleyeyim. Bekir Bozdağ ile ilgili bir şey demiyorum. Muhtemelen söyle derler. O ayrı bir konu. Ama bu diğer konuyla ilgili tabi bakmak lazım."

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D.: Bu söylediğin iki isim vardı ya bahsetmiştin.

Serdar Sertçelik: Şey mi müdürüm.

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D.: Tamam tekrar telaffuz etmiyorum yani. Hani 2 konu vardı ya farklı farklı isimler vardı.

Serdar Sertçelik: Evet evet müdürüm.

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D.: Onlarla ilgili ben gerekli yerlerle görüştüm. Gerekli yerlerle görüştüler. İsimini isimleri geçsin sıkıntı yok.

Serdar Sertçelik: Onları söyleyebiliyoruz yani müdürüm.

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D.: Yani söyleyeceksin mecburen.

Serdar Sertçelik: Bu daha önce 2 olayla ilgili konuştuğumuz olayla ilgili geçen isimler ikisinde de mi müdürüm?

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D.: Evet söyleyeceksin. Buraya gelince teferruatla konuşacağız onları da. Serdar, cuma günü ben saat 10.00'da burada istiyorum. Ben seni o saatte almış olayım ona göre ayarla. Cuma akşamı gelirsen cumartesi pazar yatarsın. Ha bu bize sıkıntı olur.

Olay hakkında incelemeler devam ediyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;