Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: TikTok Amerika'da yasaklanıyor

Dünya 8 Mart 2024 1
Flaş: TikTok Amerika'da yasaklanıyor

Flaş: TikTok Amerika'da yasaklanıyor.

Dünya üzerinde kısa sürede milyarlarca kullanıcıya ulaşan TikTok ile ilgili son dakika bilgisi geldi. Gelen bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi, TikTok'un ülke genelinde yasaklanmasının önünü açan bir yasayı getirdi ve gündeme gelen yasa oy birliği ile kabul edildi.

TikTok, bu gelişmeden sonra kullanıcılarına adeta yalvarmaya başladı ve destek istedi.

Uzun süredir Amerika hükümetinin gündeminde olan TikTok hakkında ilk somut adım atıldı. Platformun Çin hükümeti ile bağlantılı olduğunu ve kullanıcı verilerini Çin'e sızdırdığını iddia ederek bu nedenle kamu personellerinin kullanımını yasaklamıştı. Gelen son dakika bilgilerine göre bu yasağın daha sonra kapsamının genişletileceği ve uygulamanın Amerika'nın tammaında yasaklanmasının önünün açılacağına yer verildi.

Dün ABD Temsilciler Meclisi'ne gelen düzenleme oylandı ve yasa tasarısı oylandı. Bu yasa ile, karar alınması durumunda ülke genelinde TikTok yasaklanabilecek.

Bu gelişmeden sonra TikTok, bu bölgedeki kullanıcılara bir mesaj göndererek TikTok'un kapatılmaması için destek istedi.

Amerika'da 170 milyon kullanıcıyu kaybetmek istemeyen TikTok, geçen gün yeni bir güncelleme yayınladı ve 18 yaşından büyük tüm bireylere mesaj gönderdi.

Kullanıcılara gönderilen bildirimde direkt olarak telefon numarası bağlantısı kondu. Buna tıklandığında Temsilciler meclisinin numarası çıkyor ve TikTok, kullanıcıların uygulamanın kapatılmamasını talep etmeleri istendi.

Sizce TikTok kapatılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer takipçilerimizle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Ay Önce
kapatılmalı millet 2 kuruş kazancam diye yapmadığı pislik rezillik kalmadı bu ve buna benzer uygulamalarin arkadaşlık sitelerinin amacı bu olan her uygulamanın kapatılması lazım.Ahlak örf adet kalmadı pis bir dünya içinde daha beter pislik olmaya çalışan bir nesil var ortada Allah sonumuzu hayır etsin..
;