Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Güneş'te büyük bir patlama meydana geldi... Güneş patlaması dünyaya ne zaman gelecek?

Bilim ve Teknoloji 10 Mayıs 2024 22:07 0

Son dakika haberi geldi: Güneşte çok büyük bir patlama meydana geldiği bildirildi: İşte dünyaya etkisi.

PATLAMANIN FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI: İŞTE NASA'NIN PAYLAŞTIĞI O FOTOĞRAF:

Son dönemlerde güneşte art arda büyük patlamalar meydana gelirken bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde Güneş'te bir büyük patlama daha meydana geldiği bildirildi.

Jeomanyetik fırtına, şu an Dünya'mıza doğru geliyor. Elektrik, İnternet, radyo, televizyon yayınlarında kesintiler olabilir. Avrupa ve hatta ülkemizden "Kuzey ışıkları" görülebilir.

NOAA tarafından yayınlanan son dakika açıklamasında söz konusu patlamanın 2005 yılından bu yana meydana gelen en büyük patlama olabileceğine yer verildi.

PATLAMA ANI KAYIT ALTINA ALINDI

İşte güneşte patlama anı:

DÜNYAYA NE ZAMAN ULAŞACAK? DÜNYADA ETKİLERİ NASIL OLACAK?

Güneşte meydana gelen patlamanın bugünden itibaren dünyada etkisini göstermesi ve 12 Mayıs 2024 Pazara kadar devam edeceğine yer verildi.

9 Mayıs tarihinde saat 14.00'da meydana gelen patlama ile ilgili açıklama yapan NOAA Uzay Hava Tahmin Merkezi Direktörü Clinton Wallace, "Bu olağandışı ve potansiyel olarak tarihi bir olaydır" dedi.

NELER OLACAK? NASIL ETKİLEYECEK?

Jeomanyetik fırtınalar, Dünya'ya yakın yörüngedeki ve Dünya yüzeyindeki altyapıyı etkileyerek iletişimi, elektrik şebekesini, navigasyonu, radyo ve uydu operasyonlarını potansiyel olarak kesintiye uğratabilir. Jeomanyetik fırtınalar aynı zamanda Dünya'da muhteşem aurora görüntülerini de tetikleyebilir. Kuzey ışıkları Türkiye'den de görülebilir.

Beklenen kesintilerin önüne geçilmesi, önlem alınması için gerekli yerlere uyarıların yapıldığına yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;