Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Elektrik ve doğalgaz faturaları 81 ilde değişiyor

Flaş: Elektrik ve doğalgaz faturaları 81 ilde değişiyor

Elektrik ve doğalgaz faturaları kökten değişiyor.

25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteğinin sona ermesinden sonra hükümet yeni bir çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında faturaların 81 ilde tüm haneler için değişeceğine yer verildi. Gelen son dakika bilgilerine göre doğalgazın yanı sıra elektrik faturalarının da değişeceğine yer verildi.

Üst düzey bir yetkiliden alınan son dakika bilgilerine göre faturalarda farklı gelir grupları için farklı tarifeler getirileceği, planlamanın devam ettiğine yer verildi

Bloomberg'e konu ile ilgili bilgi veren ve adının açıklanmasını istemeyen söz konusu yetkili, bir süredir bu düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi.

GELİRE GÖRE FATURA

Gelen bilgilere göre hükümetin gelire göre fatura dönemine geçeceği öğrenildi. Düşük gelirli hanelerin daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını ve uygulamanın gelir ya da tüketim arttıkça tarifenin de kademeli şekilde artabileceğine yer verildi.

25 METREKÜP DOĞALGAZ DESTEĞİ SONA ERDİ

Geçen sene 20 milyon hane için bir yıllığına 25 metreküp aylık doğalgaz desteği veirlmiş ve bu destek 1 Mayıs tarihinde sona ermişti.

Yapılan son analizde bu durumun aylık enflasyona yüzde 0.7 oranında etki edeceğine yer verildi.

FATURALARDA YENİ DÖNEM

Söz konusu yetkili yaptığı açıklamada geliri az olan ve az doğalgaz yakanlardan az fatura alınacağını, tüketim miktarı ile gelirin artması durumunda tarifenin değişeceği, daha yükske fatura geleceği bildirildi. Sizce bu sistem nasıl? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 11 Gün Önce
Düşük gelirlerinin faturasını yüksek gelirlilermi ödeyecek ooh ne ala Mualla tek Fiat kim ne harcarsa onu ödesin
Ziyaretçi 11 Gün Önce
gelire göre yapılsın ama geliri düşük olan bazıları az gelecek diye çok kullanırsa milletin hakkına girer ona düzenleme gelirse çok iyi olur
Ziyaretçi 11 Gün Önce
Ne şaçmalık yazeten zor geçiniyoruz birde bu yapmasınlar
Ziyaretçi 12 Gün Önce
gelire göre yapılsın bence enmantıklısı
Ziyaretçi 12 Gün Önce
kime göre neye göre yüksek gelir milletvekili bakanlar fabrika sahipleri yüksek olsun emekliler ve asgari ücretliler beleş olsun
;