Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fındık fiyatlarının rekor kıracağı tarihi ve rekor fiyatını açıkladı

Tarım 23 Ekim 2023 08:07 1
Fındık fiyatlarının rekor kıracağı tarihi ve rekor fiyatını açıkladı

Düşüşe geçen fındık fiyatlarının rekor kıracağı tarih açıklandı.

Ordu'da son günlerde, özellikle Ekim ayı ile birlikte fındık fiyatlarında düşüş olduğu bildirildi. Ancak bu düşüş geçen hafta bitti ve yavaş yavaş yön yukarıya dönmeye başladı.

Geşen Perşembe günü piyasada 90 liradan işlem gören fındık, 3 lira artış gösterdi ve 93 liraya kadar yükseldi. Giresun ve Saumsun'da da düşen fındık fiyatları harekete geçerek yükseldi.

Söz konusu yükselişin nedeni ise üreticilerin bilinçli şekilde hareket ettiği ve fındığını pazara indirmediği şeklinde yorumlandı.

Fındık hasadı başlamadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmış ve fındık alım fiyatının Levant kalitede 82.50 TL olduğunu, Giresun yağlı fındığın ise 84 TL olduğunu bildirmişti.

Daha sonra fiyatlar sertbest piyasada hızla yükselmeye başlamış ve açıklanan alım fiyatının üzerine çıkmıştı. TMO'nun kapısında deyim yerindeyse kuş uçmazken bu durumun Türkiye2de nadiren yaşandığına yer verildi.

Güncel fındık fiyatları şu şekilde:

Ordu 50 randıman fındık fiyatı 93 TL

Sakarya serbest piyasa fındık fiyatı: 81-101 TL

Giresun serbest piyasa fındık fiyatı: 97 TL

Trabzon serbest piyasa fındık fiyatı: 91-98 TL

Samsun serbest piyasa fındık fiyatı: 89-92 TL

REKOR KIRACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Milli Gazete'de yer alan haberde üreticinin karlılığı sayesinde artışa geçen fındık fiyatının 2024 Ocak ayında 4-5 Dolar seviyesine çıkacağı bildirildi.

Güncel döviz kuruna göre 4-5 dolar aralığı = 112 TL - 140 TL. Sizce fındık için bu fiyat uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 7 Ay Önce
Piyasa koşullarına ve işçilik maliyetlerine göre ve artan ilaç gübre fiyatlarına göre 150 den aşağısı tüccara ve Ferroli ye hamallık.
;