Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Et ve Süt Kurumu 2500 markette ucuza kuşbaşı et ve kıyma satışı yapacak: İşte fiyatı

Tarım 6 Mart 2024 2
Et ve Süt Kurumu 2500 markette ucuza kuşbaşı et ve kıyma satışı yapacak: İşte fiyatı

Ramazan ayında indirimli et ve kıyma satışı yapılacak.

Ramazan ayına günler kaldı. Kısa süre kala vatandaşlar, uygun fiyata nerelerden et alabileceklerini araştırmaya başladı. Zira etin kilosu ciddi seviyelere kadar çıkmış durumda.

Yaşanan fiyat artışları sonrası piyasaya müdahaleye hazırlanan Et ve Süt Kurumu, 2 bin 500'den fazla yerel market ile anlaşmaya vardı ve ucuz et satılması için işbirliğine gittiğini duyurdu. Yapılan işbirliği kapsamında İstanbul'da 500 liranın üzerine kadar çıkan kıymanın kilosu, anlaşmalı marketlerde 314 liraya satışa çıkarılırken 600 lirayı geçen kuşbaşı etin kilosu ise 344 liradan satışa çıkarılmaya başlandı.

Ankara'da ise kuşbaşı etin fiyatı 450 liraya kadar çıkmıştı. Kıyma ve kuşbaşının kilo fiyatı ise 423 liraya satışa çıkacak.

Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yerel perakendeciler olarak vatandaşa ucuz et yedirmek için elimizi taşın altına koyarak fiyatları sabitledik. İftarda vatandaşın sofrasına ucuz et götürmesine katkı sunacağımız için mutluyuz. Bu karar diğer perakende marketlerinin de fiyatlarını istedikleri gibi artırmalarının önüne geçecektir"

İstanbul'da Perder üyesi 1500, Ankara'da Perder üyesi 1000'den fazla mağazada uygun fiyatlı et satışı yapılacak.

Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal ise yaptığı son dakika açıklamasında, "Ramazan ayında tüketicinin daha ucuz et alabilmesi konusunda bir anlaşma zemini oluştu. Ramazan boyunca 450 liraya kadar çıkan kıymanın ve kuşbaşının kilogramı 324 liradan satılacak" diye konuştu. Kesimal, bu nedenle fiyat sabitleme uygulamasının tüketicilere rahat nefes aldıracağını dile getirdi. Kesimal, Ankara'da PERDER üyesi bine yakın mağazanın tercih edilmesinin vatandaşın uygun fiyatla ete ulaşması açısından önemli bir adım olduğunu söyledi. Kırmızı ette merdiven altı ürünler konusunda uyarıda bulunan Kesimal, "Ürünlerin son kullanma tarihine dikkat edilmeli. Özellikle kıymada, mümkün olduğunca bilindik marka ve marketler tercih edilmeli" ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında et fiyatlarının yükselmesi nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Ay Önce
yerel market kim..ismi yokmu hangi iller
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Allah'm ne düşmüş resmen dalga geçiyor lar olsaydı 150tl indirim buna demeli
;