Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'dan Sosyal Yardım Müjdesi: Aile Destek Programı ve 700 TL Gıda Yardımı Başvuru Formu 2022

Ekonomi 1 Ağu 2022 22:41 0
Erdoğan'dan Sosyal Yardım Müjdesi: Aile Destek Programı ve 700 TL Gıda Yardımı Başvuru Formu 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması.

Kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal yardımlar konusuna değindi ve sosyal yardımların kapsamının genişletildiğini söyledi. Artık sadece dar gelirli olanlara değil daha çok kişiye sosyal yardım yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal yardımları sadece mutlak yoksullukla tutmayıp adil dağıtım aracı olarak kullanıyoruz. Bu kapsamda doğumdan tüm yardımlara ciddi artışlar yaptık. Tüm bu adımları atarken ilave tedbirler de geliştirdik. Dünyanın enerji ve emtiadaki fiyatları uzun süre taşımayacağı açıktır. Fiyatlarda durulma eğilimi başladı. Bu durum ülkemizde bir iyileşme başlayacağı anlamına gelmektedir. Bir dönem ayçöiçek yağı üzerinden öyle bir fırtına koparılmıştı ki. Şimdi hem ithalat kanallarının açılması hem yerli üretimin artması ile bu konu gündemden kalktı. 

Bugün Türkiye Avrupa'da petrolü en uygun fiyata alan ülke. Akaryakıttaki vergi yükünü azaltarak sunduk. Elektrikte vergi indirimi ile faturtaları düşürdük. Enflasyon ve döviz kaynaklı sıkıtnılara karşı aldığımız tedbirleri deszxtekliyoruz. 

Kredileri yatırımı istihdamı teşvik edecek alanları genişletiyor , buna karşı enflasyona ve dövize etki edecek kısımda sınırlıyoruz. TL ticari kredi rakamının 2.7 trilyon liraya yükseldiğini görüyoruz. KOBİ'ler için krediler 384 milyar lirayı buldu. Ziraat aracılığıyla çiftçilere 152 milyar liraya ulaştı. Ticari kredilerde ilk sırayı imalat sanayi alıyor. "

AİLE DESTEK PAKETİ

Aile Destek Programı başvurusu e devlet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların aşağıdaki sayfaya giderek başvurusunu yapması gerekmektedir.

700 TL GIDA YARDIMI BAŞVURUSU

E devlet üzerinden sosyal yardım başvurusu yaparak devletten gıda yardımı da alabilirsiniz. E Devletin yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan başvuruların ardındna da vatandaşlara destek ödemeleri yapılmaktadır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;