Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan - Özel görüşmesi sonrası AK Parti bu konuları gündeme aldı

Ekonomi 9 Mayıs 2024 7
Erdoğan - Özel görüşmesi sonrası AK Parti bu konuları gündeme aldı

Özgür Özel ile Erdoğan görüşmesi sonrası AK Parti, bu konuları gündeme aldı.

Mayıs ayı başında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir görüşme gerçekleşti. Siyaset gündeminin en çok konuşulan görüşmesi olan bu toplantı, kutuplaşmanın sona erdirilmesi için siyasette yumuşama ziyareti olarak adlandırıldı. Kamuoyunda da olumlu karşılık bulan bu görüşmede birçok konu gündeme gelirken kulisler, görüşme sonrası AK Parti'nin gündeme aldığı konuları aktardı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA: ERDOĞAN'A DOSYA SUNDUM

Dün akşam katıldığı bir canlı yayında açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Ben geçmişte de partinin yetkililerinden bir tanesi olduğum için özeleştiri olarak da kabul edebilirsiniz. Benim devlet geleneği dediğim şekle yönelik değil. Ben Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmede, ilk kez söyleyeceğim, yaptığımız dış temaslar hakkında bilgi verdim. Filistin için 119 ülkenin sol-sosyal demokrat partilerine yazdığım mektup, Sosyalist Enternasyonel konuşmam, Avrupa Sosyalist Partisi konuşmam, SPD konuşmam Sayın Cumhurbaşkanına verdiğim dosyada var. Ayrıca dedim ki, 'Bir devlet geleneğini terk ettik son 20 yılda. Benim yurt dışına gitmeden önce Dışişleri Bakanlığından brifing almam lazım. O ülkeyle ilişkilerimiz, sorunlarımız nasıl, işbirliklerimiz ne noktada? Önümüzdeki fırsatlar, riskler ne ve benden ne beklersiniz?' Üzerinde çok mutabık olmadığım bir konu varsa o zaman ayrı düşündüğümü söylerim ama yüzde 85 Türkiye'nin dış politikasında benzer müştereklerde birleşiyor olmamız lazım. Dönüşte de bizim bilgi vermemiz lazım. Benim Sayın Cumhurbaşkanına kendi dediklerimi söylemem çok kolay ama onun cevaplarını söylemek nezaketsizlik olur. Pozitif yaklaşıp bir talimat verdiği için bunu söyleyeceğim. Kendisi, 'Mili Savunma, İçişleri, Dışişleri Bakanlarımız, Sayın Genel Başkan ihtiyaç duyduğunda brifing versinler, bu temaslar sağlansın' dedi. Biz diğer bakanlarla genel başkan yardımcılarımızın iletişiminin faydalı olacağını söyledik, bu konuda da bir talimat vereceğini söyledi"

BAZI KONULAR GÜNDEME ALINDI, BAZILARINA SOĞUK BAKILIYOR

Kulislerden gelen son dakika bilgilerine göre AK Parti, Özgür Özel'in sunduğu dosyadan bazı konuları gündeme aldı. Bazı konularda ise soğuk bakılıyor. Gelen son dakika açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

AK Parti'nin gündeme aldığı konular: Ekonomide yaşanan sorunlar, emeklilerin durumu ve düşen alım gücü, belediyelerin borç yükleri.

Gündeme alınmasına soğuk bakılan konular: Gezi tutukluları, vekilliği düşen Can Atalay, kayyum ve yargı konuları.

Mahkumlara kısmi af ile ilgili henüz bir yol haritası belirlenmedi.

Sizce hangi konular gündeme gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 6 Gün Önce
Kademeli emeklilik
Ziyaretçi 9 Gün Önce
Aile destek alanlara otamatik vatandaşlık lık mağışı bağlanlansın en azından dargelirli ailelerde biraz olsun rahatlar lar devletin verdiği aile destek yardımı çok az bu pahalıkta yetmiyor emekliler gibi mağış bağlansın
Ziyaretçi 11 Gün Önce
Nafaka konusu
Ziyaretçi 11 Gün Önce
Kademeli emeklilik
Ziyaretçi 11 Gün Önce
yav staj ve çıraklık arkadaş meslek liselerinin ne suçu var bak kalifiye eleman bulamıyoruz suriyeli ıraklıların eline bakıyor ülke bu sorunu çözebilmen için meslek liselerinin bir avantajı olmalı
;