Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En fazla faiz veren banka, 1 milyona 136 bin TL veriyor

Bankalar 31 Mart 2024 0
En fazla faiz veren banka, 1 milyona 136 bin TL veriyor

En fazla faiz veren banka yüzde 57 veriyor: İşte faiz getirisi hesaplama.

Bankalardan mevduat faizi artırımı sonrası açıklama geldi ve faizlerin tarihin en yüksek seviyelerine kadar çıktığına yer verildi. Bankalar mevduat hesapları faiz oranlarını yüzde 57 seviyesine kadar çıkardı ve parasını yatıranlara rekor düzeyde faiz öemesi yapılıyor. Peki en yüksek faiz veren banka hangisi? Bankaların en yüksek faizi ne kadar? İşte faiz getirisi hesaplaması.

MEVDUAT HESABI AÇACAKSANIZ BANKAYA GİDİN

Prof. Dr. Şenol Babuşçu yaptığı açıklamada mevduat hesabı açacak vatandaşların banka sayfalarındaki mevdaut faizlerine aldırmaması gerektiğini, banka şubesine giderek mevduat hesabı açması gerektiğini söyleyerek şu uyarılarda bulundu:

"Bazı bankaların web sayfalarında ilan ettikleri mevduat faizleri güncel değil. Bu nedenle mevduat hesabı açtıracakların şubeye gidip güncel faiz oranını öğrenmesinde yarar vardır. Pazartesiden itibaren çoğu banka 32 gün vadeli mevduata % 50'nin üstünde faiz uygulayacaktır"

FAİZLER YÜZDE 57'Yİ GEÇTİ

Gelen son bilgilere göre özel bankalar, mevduat hesapları faizlerinde yüzde 57 seviyesine kadar çıktı. Parasını 3 aylık mevduat hesabına yatıran vatandaşlar, 3 ayın sonunda bu oranda faiz alacak.

Diyelim ki 1 milyon liranız var ve bunu mevduat hesabına yatırdınız. 92 günün sonunda 136 bin 114 faiz getirisi elde etmiş olursunuz. 3 ayın sonunda toplam paranız 1 milyon 136 bin 114 TL'niz olur. Aylık faiz getirisi ise 45 bin 321 TL.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;