Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekliler yılında 4 düzenleme geldi: 3 yeni düzenleme yolda

Emekliler yılında 4 düzenleme geldi: 3 yeni düzenleme yolda

Emekliler için 4 adım atıldı. İşte gelecek yeni düzenlemeler.

Emekliler Yılında emeklileri ilgilendiren 4 yeni düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeler ile emeklilerin zam oranı ve alacağı promosyon ile ikramiyeler artarken yeni düzenlemelerin de gündeme geldiği, yakın zamanda yeni müjdelerin açıklanacağı bildirildi.

HAYATA GEÇEN 4 DÜZENLEME

2024 yılının ilk 3 ayında yürürlüğe giren 4 düzenlemeye baktığımızda;

İlk olarak emeklilere seyyanen maaş zammı yapıldı ve SSK ile Bağkur emeklilerinin yüzde 37.57 olan maaş zamları yüzde 49.25 seviyesine çıkarıldı.

İkinci düzenlemede en düşük emekli maaşına yapılan değişiklik oldu. 7500 TL olan en düşük emekli maaşı, 2 bin 500 lira zamla 10 bin lira oldu.

Üçüncü düzenleme bayram ikramiyelerine geldi. Gelen zam ile 2 bin lira olan bayram ikramiyeleri yüzde 50'lik zamla 3 bin liraya çıkarıldı.

Gelen 4. düzenleme ise promosyon düzenlemesi oldu. Söz konusu düzenleme kapsamında en fazla 5 bin lira olan kamu bankalarının promosyonu 12 bin liraya çıkarıldı.

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA

Sabah Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı son dakika haberine göre emeklilere yeni müjdeler geleceği bildirildi.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada emekliler için yeni çalışmaları olduğunu söyleyerek, "Çalışmalar olgunlaşınca Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacak" dedi.

Temmuz ayında emeklilerin maaşlarına yeni düzenleme geleceği, seçimlerden sonra yerel yönetimlerle iş birliği kurularak emeklilere elektrik, su ve ulaşım desteği verileceği bildirildi.

Bankalarla imzalancak protokol ile emeklilere kredi desteğinin de yolda olduğu bildirilirken uçak ve otobüs biletinde indirimli bilet uygulamasının hayata geçeceği bildirildi.

Sizce başka hangi düzenlemeler gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (25)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 34 Gün Önce
ABO seviyesini en az ABO EN AZ %50 OLMALİ
Ziyaretçi 34 Gün Önce
Sayın cumhur baskanimlutfen emeklilerin asgari ücret seviyesine alınız lütfen
Ziyaretçi 34 Gün Önce
Tüm turkiyedeki emeklileri kastvetmiyor.yani seçimle kazanacagi yerlerden bahs ediyor!dikkatinizi çekerim yerel yönetim derken bunu demek istiyor .
Ziyaretçi 35 Gün Önce
Kimse sizden düzenleme istemiyor, En düşk emekli maaşını asgari ücret yapın, herkes kendi düzenlemesini kendisi yapar…
Ziyaretçi 35 Gün Önce
hic duzenleme yapmasin zam yapsin insanlar k3ndisi duzenlemesini yapar
;