Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dursun Özbek'ten Maç Sonu Sert Açıklamalar: 'Akıl Tutulması!'

Spor 7 Nisan 2024 0
Dursun Özbek'ten Maç Sonu Sert Açıklamalar: 'Akıl Tutulması!'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yarıda kalan Süper Kupa maçının ardından konuştu. Fenerbahçe yönetimine seslenen Dursun Özbek, ''U19 takımındaki çocuklara yazık değil mi?'' diye sordu.

Galatasaray ile Fenerbahçe, 2023 Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşıya gelmek için 11 Nisan Stadyumu'na çıktı. Sarı-kırmızılı ekip, 1’inci dakikada Mauro Icardi’nin golüyle 1-0 öne geçti. Golün santrası dahi yapılmadan sarı-lacivertli oyuncular soyunma odasına yönelerek sahadan çekildi.

U19 takımı oyuncuları saha kenarından antrenör Murat Zeki Göle'den gelen talimat ile golü yedikten sonra santra yapmayıp oyunu yeniden başlatmazken soyun odasına yöneldiler. Maçın hakemi Volkan Bayarslan ve yardımcıları bir müddet bekleyip Fenerbahçe'nin geri gelmeyeceğine emin olduktan sonra maçı 4. dakika tatil etti.

BÖYLE BİR DURUM BEKLEMİYORDUK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yarıda kalan Süper Kupa maçının ardından konuştu. Mücadele hakkında yorumlarda bulunan Dursun Özbek, böyle bir durum beklemediklerini söyledi ve şunları ekledi:

''2023 Süper Kupası finali oynadık. İki takım sahaya çıktı. Fakat, üzülerek söylüyorum böyle bir pozisyonu, durumu beklemiyorduk. Güzel Urfa'ya geldik, Urfa'nın güzel insanlarına bu önemli Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin keyfini yaşamaktansa acayip, saçmasapan, aklımıza gelmeyecek bir durumla karşılaştık."

AKIL TUTULMASI

Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulunun almış olduğu kararı sert şekilde eleştirdi. Kararı 'akıl tutulması' olarak nitelendiren Özbek, ''Bir sürü şeyler söylediler, U19'la çıkacağız, 9 kişi çıkacağız falan. Bu bir akıl tutulması. Bu bir maç, bir final. Çok önemli 100. yıl kupası. Daha önemlisi Urfa gibi bir şehre bu maçı seyrettirmenin keyfi varken hiç ummadığımız bir şeyle karşılaştık. Hem maçın ambiyansını bozuyorsunuz hem şenlik havasında geçmesi beklenen bir derbiyi 1 dakikada biten şekle getiriyorsunuz. Çok üzüldüm. Dünyaya mahçup olduk. Beklenmedik olaylar bizi üzüyor'' ifadelerini kullandı.

ONLARA YAZIK DEĞİL Mİ?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yaptığı açıklamada Fenerbahçe U19 takımı futbolcularına da değindi. 1 günde 2 maç oynamak zorunda kalan Sarı-Lacivertliler hakkında konuşan Dursun Özbek, ''Galatasaray ve Fenerbahçe'nin misyonu futbolu insanlara sevdirmek. U19 takımını çıkarıyorsunuz. Onlara yazık değil mi? Onlar bizim gençlerimiz, geleceğimiz. Bu çocukları niye kendi amaçlarınıza alet ediyorsunuz'' sözlerini sarf etti.

Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un protokole gelmemesini de sert bir dille eleştirdi:

''Ben protokole geldim. Onların da gelmesi lazım. Sayın Bakan, Sayın TFF Başkanı oradaydı. Kimse gelmedi. Bir anlam veremiyorum. Bunun bir anlamı yok. Niye böyle yapıyorlar, neyi protesto ediyorlar. Ben anlamıyorum."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;