Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

DSÖ Beklenen İyi Açıklamayı Yaptı: Korona, Bu Yıl Bitebilir

Sağlık 31 Mart 2022 10:38 0
DSÖ Beklenen İyi Açıklamayı Yaptı: Korona, Bu Yıl Bitebilir

DSÖ'den koronavirüs salgını hakkında son dakika açıklaması geldi: Bu sene bitebilir.


Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs salgını hakkında son dakika açıklaması geldi. Örgütün Cenevre'deki merkezinde düzenlenen toplantının ardından kameralar karşısına geçen Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgında son durum ile ilgili umutlu konuştu. Son dönemlerde vaka sayılarında yaşanan azalma ile birlikte 2022 yılında Koronavirüsün küresel acil durumunu sonlandırmayı düşündüklerini söyleyen Ghebrevesus, söz konusu çalışmalar hakkında detayları paylaştı.


2022 yılında Kovid 19 Küresel Acil Durumunu Bitirmek için Stratejik Hazırlık ve Mücadele Planı'nın dünya için uygulanabilir olduğunun altını çizen Ghebreyesus, Koronavirüs salgınının bu sene bitebileceğini ve bunun sonuncu olmasını diledi.


Koronavirüsün evrimi ile ilgili 3 senaryo olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Ghebreyesus, varyantların durumu ile ilgili , "En iyi senaryoda, bundan sonra güçlendirici aşı dozlarını gerekli kılmayacak şekilde az varyant görmüş olacağız. İkinci senaryoda virüsün evrim geçirmeye devam ettiğini, fakat aşılamalar sayesinde ağır hastalık oranının azaldığını görebiliriz." dedi ve en kötü senaryoda ise koronavirüsün farklı bir şekilde mutasyon geçirebileceği, bu kötü senaryoda ise yeni varyant üzerinde hiç bir aşının etkinliğinin işe yaramayacağını söyledi. En istenmeyen senaryo olan üçüncü senaryonun ise ihtimalinin düşük olduğu vurgulandı.


Dünya Sağlık Örgütünün söz konusu senaryoların ışığında planlamasını yaptığı ve her ülkenin virüs takibini devam ettirdiği bildirildi. Koronaya karşı dayanıklı sağlık sistemi, virüsle mücadele yolları ve küresel iş birliği konuları üzerinde durulması gerektiği ifade edildi.


Koronaya karşı mücadele araçlarının iyi şekilde kullanılması gerektiğini ve salgının kontrol altına rahatlıkla alınabileceğini ifade eden DSÖ Direktörü Ghebreyesus , aşı ile tedavilere adil ulaşımı sağlamanın çok hayatı kurtarabileceğini sözlerine ekledi.


HER ÜLKENİN YÜZDE 70 AŞILAMA HEDEFİ


Belirlenen hedefler doğrultusunda her ülkenin , nüfusunun en az yüzde 70'ini aşılaması gerektiğini söyleyen, bunun önemli olduğunu ifade eden DSÖ direktörü, "Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler çoğunlukla bu hedefi tuttururken başta Afrika ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülke bu hedefin gerisinde kalmıştır. Afrika nüfusunun yüzde 83'üne henüz tek bir doz aşı bile yapılmamıştır." dedi ve bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;