Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Denklik belgesi nedir, denklik gösterir belge nasıl alınır?

Eğitim 23 Şubat 2024 0
Denklik belgesi nedir, denklik gösterir belge nasıl alınır?

Denklik gösterir belge ne demek?

Sağlık Bakanlığı personel alımına başvuru yapacak kişilerden denklik gösterir belge isteniyor. Peki denklik gösterir belge nedir? Nasıl alınır?

Denklik ne demek? Kelime anlamı nedir?

YÖK tarafından denklik ile ilgili yapılan açıklamada, "Yurt dışı bir yükseköğretim kurumunun ve bu kurumun ilgili programının akademik derece (ön lisans, lisans ve lisansüstü) vermeye yetkili olduğunun Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmesidir" ifadelerine yer verildi ve "Yükseköğretim Kurulunca tanınan yurt dışı yükseköğretim kurumlarından ve programlarından alınan önlisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının, ilgili eğitim düzeyindeki kazanımlar bakımından Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarınca verilen önlisans, lisans ve yüksek lisans diplomaları ile eşdeğerliğinin tespit edilmesidir" denildi.

Denkliği talep edilen diplomanın Türk yükseköğretim sisteminde hangi akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgedir.

Yani özetlemek gerekirse yurt dışında bir okuldan mezun olanların ilanlara başvuru yapabilmeleri için bunu öncelikle YÖK'e bildirmesi ve denklik belgesi alması gerekmektedir.

Denklik belgesi alacaklar, bunu sisteme yükleyerek daha sonra başvuruda beyan edebilecek. Yurt içinde bir okuldan mezun olanların ise denklik belgeisne ihtiyacı yoktur.

DENKLİK BELGESİ NASIL ALINIR? BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Denklik belgesi başvurusu ile ilgili YÖK'ten bir son dakika açıklaması geldi. Açıklamada başvuru bilgileri kamuoyunun bilgisine paylaşıldı. Yükseköğretim Kurulu resmi internet sayfasında konu ile ilgili adımlar şu şekilde verildi:

Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;