Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem illerine devlet destekli kredi müjdesi: 12 ay ertelemeli 250 bin TL

İş Dünyası 6 Mart 2023 21:20 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem illerine devlet destekli kredi müjdesi: 12 ay ertelemeli 250 bin TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası kredi desteği müjdesi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında deprem illerine yapılacak kredi desteklerine yer verdi. KOSGEB borçlarının silineceğini ve deprem illerinde ucuz faizli kredi verileceğini söyledi.

Deprem bölgesinde 6 bin geçici ticarethane kurulacağını söyleyen Erdoğan, "Deprem bölgesinde bugüne kadar 6 bin geçici ticarethane kurarak esnafımızın hizmetine verdik. Ayrıca 3 bin konteynerden oluşan çarşılar kuruyoruz. Deprem bölgesindeki işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 borçlarını, felakette hayatını kaybeden işletmecilerimizin ise tüm borçlarını siliyoruz. Bugüne kadar 1 milyon 61 binden fazla depremzedeye hane başına 10 bin lira acil yardım ödemesi yaptık" ifadelerini kullandı.

Depremde ağır hasara uğrayan yerlerde esnaflara 12 ay geri ödemesiz ve yarısı devlet destekli 250 bin lira kredi verileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremde ağır hasara uğrayan yerlerde esnafa 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli, yarısı Hazinenin ödeyeceği yüzde 7,5 faizli kredi veriyoruz. Mevcut planlamaya göre 405 bini konut ve 83 bini köy evi olmak üzere toplam 488 bin yeni hane yaparak, vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Amacımız, önümüzdeki 2 ay içinde 244 bin konutun ve 75 bin köy evinin inşasına başlamaktır. Bunlardan yaklaşık 22 bininin inşasına geçilmiştir. Yaklaşık 40 bin binadaki 164 bin orta hasarlı bağımsız bölümü ekleyecek çalışmayı da başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU

Başvurular kamu bankaları aracılığıyla yapılacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;