Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhur İttifakında seçim muhasebesi 2: Kademeli emeklilik, staj ve çıraklık mağdurları

Cumhur İttifakında seçim muhasebesi 2: Kademeli emeklilik, staj ve çıraklık mağdurları

AK Parti'de seçim muhasebesi: Kademeli emeklilik, staj ve çıraklık mağdurları.

AK Parti'de seçim muhasebesi bugün başlıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün parti MYK'sı toplanacak ve seçim sonuçları masaya yatırılacak. Seçimlerde alınan başarısızlığın sebepleri, aksayan yerler ve atılması gereken adımlar bugün masaya yatırılacak.

EN ÇOK SES KADEMELİ EMEKLİLİK, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINDAN GELMİŞ, AMA OLUMSUZ KARŞILIK BULMUŞTU

Geçen sene gelen EYT düzenlemesinde kapsam dışı kalan ve kademeli emeklilik bekleyen yüz binlerce vatandaş, EYT'nin kapsamının genişletilmesini ve 1 günden dolayı kaybolan 18 yıllarının telafi edilmesini istedi.

Kademeli emeklilik bekleyenlerin yanı sıra staj ve çıraklıkta geçen sürelerin sigortalılıktan sayılmasını isteyen vatandaşlar, bu konuda düzenleme bekliyordu. Ancak bu konuda da vatandaşlara iyi haber verilmedi. Düzenlemenin gündeme gelmeyeceği belirtildi.

BÜTÇE YETMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ek maaş zammı taleplerine, bütçenin tamamının emeklilere ayrılması durumunda bunun mümkün olmadığını söylemişti. Hal bu olunca kademeli emeklilik ve staj çıraklık düzenlemesinin de gündeme gelmeyeceği görüldü.

YENİDEN REFAH BU KONUDA ADIM ATMIŞTI: SONUCUNU SANDIKTA ALDI

Yeniden Refah Partisi genel seçimler sonrası meclise hem staj çıraklık hem de kademeli emeklilik düzenlemesini getirdi. Ancak bu konularda AK Parti'den destek gelmedi. Bu da sandıkta YRP'nin oylarını ciddi şekilde artırmasına neden oldu.

Sizce kademeli emeklilik, staj çıraklık düzenlemesi çıkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (40)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 22 Gün Önce
Staj çıraklık sigorta mağduriyeti SGK kartında yazılan giriş tarihi olmalı bı ise yaramiyorsa ozaman o kartları neden verdiniz neden 2 işe giriş tarihimiz var
Ziyaretçi 27 Gün Önce
Staj ve çıraklık Emeklilikte Kademe bekleyenler ve Emekliler Gereğini yaptı
Ziyaretçi 28 Gün Önce
20 yıldır verdiğim partiye oy vermedim çalışma bakanı bizleri temsil eden arkadaşları dinlemedi arkadını çevirdi cumhurbaşkanı mitingde insanla haklarını aradığı için göz altına aldırdı o yüzden oy vermedik tüm aile 51 tane oy kaybetti sadece bizim aileden hakkımız verilmediği sürece oyy yokkkkk
Ziyaretçi 30 Gün Önce
Kademeli emeklilik çıkmaz ise Ak parti diye bir parti kalmaz ortada
Ziyaretçi 30 Gün Önce
staj ve çıraklık 37 yıldır bu kesim mağdur ve bir sigorta kartı verilerek işe giriş tarihiniz artık işe başlama tarihi söylenerek bizleri o dönem kandırıldık,çalışmış ve emek vermiş staj ve çıraklar'a adalet biran önce verilmelidir hakları teslim edilmelidir.
;