Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Citi'den Dolar TL değerlendirmesi

Döviz 29 Nisan 2024 0
Citi'den Dolar TL değerlendirmesi

Citi'den dolar TL değerlendirmesi geldi.

Dünyanın önde gelen bankalarından dolar TL hakkında dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Gelen açıklamada Citi, dolara karşı TL'de uzun pozisyon tavsiyesini verdi.

Luis Costa’nın da aralarında olduğu bankanın statejistleri tarafından yapılan açıklamada ufukta bir seçim olmadığı, bu dönemde sıkılaşma ile birlikte piyasanın düzelmesinin beklendiği bildirilirken “Seçimlerin artık ufukta görünmediği bir dönemde TCMB yurt içi parasal koşulların daha da sıkılaştırılması için mücadele ederek temkinli duruşunu sürdürmeye hazır” değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamaya baktığımızda yetkiğliler, aynı zamanda yurt içi para akışını döviz mevduatlarından uzaklaştırmak için kademeli bir çabaya da odaklandığını bildirdi. 

RİSK NE?

Söz konusu duruşta bir risk olduğunu belirten banka analistleri, "Bu tavsiye önündeki riskler arasında TCMB’nin duruşunun daha güvercin bir duruşa doğru ani bir şekilde değiştirilmesi de yer alıyor. Hedef : +yüzde 5, zarar kes -yüzde 2,5” diyerek yatırımcıları uyardı.

TCMB'nin faizi daha da artırmak yerine makro ihtiyati tedbirlere daha fazla odaklanabileceğini bildiren Citi stratejistleri, değerlendirmesini şu şekilde sürdürdü: "Ancak tüketici enflasyonunun Mayıs/Haziran aylarında zirveye ulaştığı dönemde daha fazla faiz artışı ihtimalini tamamen göz ardı etmiyoruz”

DOLAR NE KADAR?

Geçen haftayı 32.50 TL'den kapatan dolar kuru, bu haftaya düşüşle başladı ve 1 dolar 32.37 TL seviyesindne işleme başladı.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;