Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CHP'deki akraba atamaları: Özgür Özel, hepsinin iptal edilmesi talimatını verdi

Siyaset 9 Mayıs 2024 0
CHP'deki akraba atamaları: Özgür Özel, hepsinin iptal edilmesi talimatını verdi

CHP'li belediyelerin akraba atamalarına Özgür Özel'den fren geldi.

Yerel seçimlerden sonra birçok bvelediye el değiştirdi. El değiştiren belediyelerde görevden almalar ve yeni atamalar gelirken CHP'li bazı belediyelerde akraba atamaları gündem oldu. Gündem olan akraba atamaları hakkında son dakika açıklaması geldi.

Gelen açıklamada Özgür Özel, akraba atamalarının iptal edileceğini söyledi ve bu konuda talimat verdiğini duyurdu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yeğenini ve CHP milletvekili Serkan Sarı'nın ağabeyi Gökhan Sarı'nın Balıkesir'deki atamaları tepki çekmişti. Bu atamalar geri çekildi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise kayınbiraderi ile bacanağını,

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı kız kardeşinin oğlunu başkan yardımcısı olarak atadı.

ÖZGÜR ÖZEL TALİMAT VERDİ

Sözcü'den İsmail Saymaz'a açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Ama belediyede akraba, eş, dost işi ve paralı pullu işlere bulaşanların gözüne yaşına bakamayız" ifadelerini kullandı.

Özel konu ile ilgili verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı:

"Milletvekilleri ya da belediye başkanlarının yakınları istediği kadar liyakatli olsunlar, AKP'nin bu kadar nepotizm (kayırmacılık) yaptığı bir yerde bu tip atamaları kimseye anlatamayız. Bu kadar işsizlik ve yoksulluğun olduğu yerde bu tip işler CHP'ye duyulan güveni kökten sarsar. Hiç tavizimiz yok. Asla kabul etmiyoruz. En sert tepkiyi ben gösteriyorum. Bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Atamaların geri alınması gerekiyor. Aksi takdirde parti hukuku içinde ne yapmamız gerekirse onu yaparız. Bana yapılan her kusuru, partideki her hatayı affedebilirim. Ama belediyede akraba, eş, dost işi ve paralı pullu işlere bulaşanların gözüne yaşına bakamayız"

TALİMAT WHATSAPP'TAN VERİLDİ

Özel sözlerinin devamında, "Hatta 'Alarma geçin' dedim. WhatsApp grupları var başkanlara ait. 'Oraya yazın' dedim, 'Genel başkan bizzat takip ediyor, bu işlere sakın kalkışılmasın' diye" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;