Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu

Tarım 28 Nisan 2024 0
Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu

Kurbanlık fiyatları açıklandı.

2024 yılı Kurban Bayramı'na 1,5 ay civarında süre kaldı. Bayrama az zaman kala kurbanlıklar mezatlara çıkmaya ve satışlar yapılmaya başlandı. Satışların başlaması ile birlikte fiyatlar da netleşti. Peki bu sene kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Hisse başı fiyatlar ne kadar? 1 kilo et fiyatı kaç TL'ye geliyor? İşte pazarlardan gelen son dakika bilgileri.

Her sene Kurban'da 2.5 milyon tane küçükbaş, 800 bin civarında da büyükbaş hayvan pazarlara geliyor.

Enflasyonun ciddi şekilde yükseldiği, alım gücünün düştüğü bu sene pazarlara daha az hayvan gelmesi bekleniyor. Sektör temsilcileri, mezatlara çıkacak hayvan sayısında yüzde 20 civarında bir düşüş beklediklerini söyledi.

VEKALETLE KESME SAYISI ARTACAK

Dernek ile vakıflar aracılığıyla her sene binlerce kurbalık kesiliyo ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara bu kurbanlık etler ulaştırılıyor.

Bu sene vakıf ve dernekler henüz kurbanlık hisse bedellerini açıklamadı. Bekalet yolu ile yapılacak kesimlerde fiyatın yüzde 30 düşük olması bekleniyor. Afrika ve Sudan gibi ülkelerde et fiyatlarının Türkiye'nin yarısı kadar olması nedeniyle vekaletle kurbanlık kesimlerinin daha uygun fiyata olması ve bu şekilde kurbanlık kesimlerinin geçen senelere göre artması bekleniyor.

FİYATLAR NETLEŞMEYE BAŞLADI

MEzatlara uğradığımızda kurbanlık fiyatlarının netleşmeye başladığı görülüyor. Küçükbaş hayvan fiyatlarının 13 ile 20 bin lira arasında değiştiği görülüyor.

Büyükbaş hayvanlarda ise hisse fiyatı 20 ile 30 bin lira arasında değişiyor.

Bu rakamlara göre büyükbaşta canlı kilogram fiyatı 280 lira ile 340 lira arasında oluyor. Büyükbaşta ise 280 ile 340 lira arası karşımıza çıkıyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2024 yılı Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;