Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bursa'da kuyumcu dolandırıcılığı: Milyonlarca TL'lik altınla kaçtılar

Bursa'da kuyumcu dolandırıcılığı: Milyonlarca TL'lik altınla kaçtılar

Bursa'dan son dakika haberi: Bir kuyumcu, vatandaşları dolandırıp kaçtı.

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesinde Hürriyet Mahallesi'nde kuyumculuk yaparak geçinen 3 kişi, iddialara göre müşterilerine kar payı vaat ederek vatandaşların altınlarını emanet istedi ve yaklaşık 15 kişi, altınlarını emanet verdi.

Kuyumcular müşterilere, vereceği altınlarla hem altın yükselince para kazanacaklarını hem de bunların işletilerek vatandaşlara kar payı verileceği bildirildi. Bu vaatlere inanan vatandaşlar, ellerindeki döviz bitince de döviz kalmadığını söyleyerek nakit para emanet aldı.

KUYUMCUYA GİTTİLER, DOLANDIRILDIKLARINI ANLADILAR

Bir gün kuyumcuya giden bu vatandaşlar şokla karşılaştı ve kuyumcunun kapatıldığını gördü ve hemen polis ekiplerine durumu bildirerek şikayetçi oldu.

POLİS OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTI

Polis ekipleri olay ile ilgili inceleme başlattı. Başlatılan inceleme kapsamında şüpheli kuyumculardan İ.K. M.Y ve adı henüz bilinmeyen diğer kişilerden biri hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden biri, poolis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli, sağlık kontrolü sonrası emniyete götürüldü.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine başvuran 15 mağdur, dolandırıldığını söyledi. Dolandırılanlar arasında 2 milyon lira değerinde altın emanet eden bir kişinin de olduğu öğrenildi.

Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Uzmanlar, son dönemlerde ciddi şekilde artan bu tür dolandırıcılıklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyleyerek altınlarını, döviz ve paralarını güvenmediklerine teslim etmemeleri gerektiğine yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;