Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Böyle adisyon mu olur? 1,5 adana kebabın fiyatı gündem oldu

Finans Magazin 2 Mayıs 2024 0
Böyle adisyon mu olur? 1,5 adana kebabın fiyatı gündem oldu

Şimdiye kadar gördüğünüz tüm fişleri unutun.

İzmir'de bir mekandan gelen fiş tüm Türkiye'de gündem oldu. Gelen son dakika bilgilerine göre 30 Nisan 2024 tarihli kresilen fişin ödeme kısmında yazan rakam ciddi bir sorunu da beraberinde getirdi.

Enflasyonun ciddi şekilde yükseldiği son dönemlerde artık fiyat algımızı kaybetmiş durumdayız. Birçok işletme, etiket değiştirmeyi artık haftalık rutin iş olarak yaparken birçok ürünün fiyatı ciddi şekilde yükseldi.

Şimdi ortalama bir kasaba gidilidğinde kıymanın kilosu 450 lira civarında. Adana kebap yapabilmek için bir miktar kıyma, bunun oranına göre az miktarda kuyruk yağı, terbiye edilmiş pulbiber ve tuz bulunmaktadır. 1 kilo kıymaya 300 gram civarında kuyruk yağı konulduğunda adana kebap yapabileceksiniz.

Her 1 adana kebap ortalama 100 gram olarak hesaplandığında 1 kilo 300 gramlık karışımdan 13 adet adana kebap çıkmaktadır.

Malzeme masrafları 600 lira civarında tutan Adana Kebaptan toplamda 13 tane çıkarken aşağıdaki fişte 1,5 adana kebabın bin 417 lira 50 kuruş fiyat verildiği görülüyor. 1 porsiyonu ise 945 lira oluyor. 13 adana ise 12 bin liradan fazla oluyor.

İşte sosyal medyada gündem olan o fiş:

Paket servise bu kadar hesap çıkarılması sosyal medya üzerinde gündem oldu. Diğer işyerlerinde bile 250 lira ile 500-600 lira arasında satılan bu ürünün bu rakama satışa çıkması sosyal medya üzerinde gündem oldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;