Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borcu borçla kapatma dönemi bitti: Kredi muslukları kapandı

Kredi 27 Mart 2024 0
Borcu borçla kapatma dönemi bitti: Kredi muslukları kapandı

Kredi muslukları kapandı: Borcu borçla kapatma dönemi sona erdi.

Borcu olan vatandaşların imdadına ihtiyaç kredisi yetişiyordu. Ancak politika faizinin yüzde 50 seviyesine kadar çıkarılması, politika faizinde yaşanan yükselişle birlikte kredi faiz oranlarında rekorlar gelmesi sonrası artık kredi çekilemiyor.

En düşük ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 4'lere kadar çıkarken en yüksek faizle kredi veren banka, aylık yüzde 7 faize kadar kredi kullandırıyor.

En düşük faizle ihtiyaç kredisi veren bankalara baktığımızda yüzde 4.05 faizle kredi kullandırılşdığı görülüyor. 20 bin lira çekmek isteyenler 12 ayda 27 bin lira geri ödeme yapıyor. 50 bin lira çekecekler 67 bin lira geri ödeme yaparken, 100 bin lira çekecekler ise 138 bin 500 lira civarında bir geri ödeme yapıyor.

BORCU OLAN KREDİ ÇEKİYORDU: O DÖNEM BİTTİ

Borcu olan vatandaşlar, borç kapatma kredisi ya da normal kredi ile borçlarını kapatıyor, sonrasında çektiği kredi ile taksitlerini bankaya ödüyor.

Ancak yüksek faizler, vatandaşları kredi çekmekten alıkoyuyor. Bu sene sonuna kadar bu şekilde devam edecek gibi de duruyor.

SIRADA KREDİ KARTLARI VAR

Son olarak yeni düzenleme kredi kartlarına geliyor. Son faiz kararından önce alınan karar ile kredi kartı nakit avans çekiminde faizler 5'e çıkarılmış ve taksit sayısı 3'e çekilmişti. Seçim sonrası yeni düzenleme ile kredi kartlarına da kısıtlama gelmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;