Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir ilde daha skandal: Ramazanda millete at ve eşek eti yedirdiler

Sağlık 8 Nisan 2024 2
Bir ilde daha skandal: Ramazanda millete at ve eşek eti yedirdiler

Bir ilde daha vatandaşlara at ve eşek eti yedirdiler.

Adana'da geçen haftalarda skandal görüntüler gelmiş ve birçok at ile eşek kemiği, etlerinden sıyrılmış halde kanallarda bulunmuştu. Yaşanan bu durum sonrası vatandaşlar, aten pahalı olduğu için alamadıkları eti artık alırken en az 2 defa daha düşünüyor.

Bir skandal haber de Sakarya'dan geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre Sakarya'da Tarım ve Orman Bakanlığı, et üretimi ve satışı yapılan işletmeler ile lokantalardaki kırmızı et ürünlerinden numuneler aldı ve incelemeler yaptı.

İşyeri sahiplerine bildirimleden, müşteri gibi alınan etler üzerinde incelemeler yapıldı ve bir lokantada satılan ürünlerde at iel eşek eti olduğu ortaya çıktı.

Yapılan incelemeler sonucunda şehirde sucuk üretimi yapan bir firmanın üretim yeri ve satış ofisinde bir et firmasının satış ofisinde ve 4 lokantadan alınan numunelerde at ile eşek eti tespit edildi.

2 üretim ve satış firması, 4 lokanta olmak üzere toplamda 6 işletmeye at ile eşek eti satışı yapmaktan dolayı cezalar kesildi.

Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Sakarya Köfteciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök yaptığı açıklamada gerekli girişimlerin yapılarak at ve eşek eti satılan yerlerin öğrenileceği ve bu işyerlerinin ifşa edileceğini söyledi.

Gök yaptığı açıklamada oda olarak bunu tasvip etmediklerini, gereken her türlü cezanın verilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 28 Gün Önce
Kemal Sunal filmlerini yaşatıyorsunuz lan bu ülkeye yazıklar olsun adamın filmlerini gülerek izliyorumdum Şu an ağlayarak yaşıyorum
Ziyaretçi 29 Gün Önce
Kemal Sunal'ın deli deli küpeli filmindeki gibi işletme sahiplerine yedirsinler
;