Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Benzin ve motorin 100 TL olacak iddialarına cevap geldi

Ekonomi 29 Mart 2024 0
Benzin ve motorin 100 TL olacak iddialarına cevap geldi

Benzin ve mazot 100 TL'yi geçecek iddiaları yalanlandı.

Önceki gün bazı sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalar yapıldı. Söz konusu iddiada yeni dönemde akaryakıt istasyonlarının benzin, motorin ve LPG fiyatlarını gösteren tablolarında 2 haneli değil 3 haneli tabela konacağı iddia edilmişti. Bu iddianın ardından son dakika açıklaması geldi.

İDDİA NEYDİ?

Söz konusu iddialarda şu ifadelere yer verilmişti:

"Bu sabah akaryakıt aldım. İstasyona, şirketten fiyat tabelaları 3 haneye getirin talimatı gelmiş. Sene sonunda akaryakıtın litresini 3 haneli rakamlar bekliyorlarmış.

Enflasyon, zincirleme reaksiyon gibidir. Zamanla hızı artar" 

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında iddiaların doğru olmadığına yer verildi ve şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Akaryakıt dağıtım şirketleri, bayilerinden yıl sonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli olacak şekilde yenilemelerini istedi." iddiası doğru değildir.

Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir.

Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, "bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair" bir öngörüsü veya tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir.

Seçim öncesinde kamuoyunu manipüle etmek amacıyla kasıtlı bir şekilde üretilen dezenformasyonlara itibar etmeyiniz"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;