Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Başvuru şartları değişti: Keyfi ceza yazan Fahri Trafik Müfettişlerine af yok

Haberler 9 Mayıs 2024 0
Başvuru şartları değişti: Keyfi ceza yazan Fahri Trafik Müfettişlerine af yok

Fahri trafik müfettişi başvurusunda düzenleme yapıldı.

Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemede fahri trafik müfettişi başvurusunda düzenlemeler yapıldığına yer verildi. Yapılan açıklamaya baktığımızda fahri trafik müfettişlerinin görev süresinin dolacağı zamana yer verildi.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ DEĞİŞTİ

Başvuru yapan kişilerin değerlendirmesine ilişkin yeni düzenleme şu şekilde:

"Yapılan inceleme neticesinde durumları bu Yönetmelik esaslarına uygun olanlar, talep edildiğinde Bakanlığa gönderilir"

"Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfında görev yapanlar, Emniyet Hizmetleri Sınıfında rütbeli, Jandarma Hizmetleri Sınıfında subay olarak görev yapanlar ve bu görevleri yaptıktan sonra ayrılanlar veya emekli olanlarda, trafik sorununun çözümüne yönelik bilimsel araştırma ve çalışma yapanlar ile trafiğe hizmet etmiş olanlarda ve bulundukları görev, mesleki deneyim ve nitelikleri itibarıyla müfettiş olarak görevlendirilmelerinde yarar görülenlerde 5 inci maddenin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerindeki şartlar aranmaz. Bu şekilde müfettiş seçilenler yüz yüze eğitime tabi tutulmaz ve bu kişiler için yüz yüze yapılan eğitim ve değerlendirme toplantılarına katılma zorunluluğu aranmaz"

NELERE CEZA YAZABİLECEKLERİNİ ARTIK EGM BELİRLEYECEK

Fahri trafik müfettişlerinin ceza yazabileceği durumlar artık Emniyet tarafından belirlenecek. Açıklamada, yeni maddeye şu şekilde yer verildi:

"Müfettişlerin hangi trafik kural ihlalleri hakkında tutanak düzenleyebilecekleri Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenir"

70 YAŞINI GEÇENLER YAPAMAYACAK

Yeni düzenleme ile artık 70 yaşından gün alanlar fahri trafik müfettişliği yapamayacak.

KEYFİ CEZA YAZAN MÜFETTİŞLERE AF YOK

Son dönemlerde bazı fahri trafik müfettişlerinin keyfi yazdığı cezalar gündem olurken buna düzenleme geldi ve yeni maddeye şu şekilde yer verildi:

"Bir yıl süreyle trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlemeyen veya trafik güvenliğine katkı sağlamayacak şekilde günlük hayatın olağan akışı dışında tutanak düzenlediği tespit edilen ya da eğitim ve değerlendirme toplantılarına üst üste iki kez katılmayan müfettişlerin görevleri Emniyet Genel Müdürünün teklifi üzerine İçişleri Bakanının onayı ile sonlandırılabilir"

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Fahri trafik müfettişi olmak isteyen adaylarda aranan şartlar ve başvuru bilgileri de belli oldu. Artık 70 yaşını geçenler yapamayacak. Peki başvuru nasıl yapılacak >> Başvuru bilgilerine gitmek için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;