Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan müjdeyi verdi: Toki, kiradan ucuza, asgari ücretin 1/4'ü kadar taksitle konut satışı yapacak

TOKİ Başvuru 12 Mart 2024 19:32 19
Bakan müjdeyi verdi: Toki, kiradan ucuza, asgari ücretin 1/4'ü kadar taksitle konut satışı yapacak

Bakan Özhaseki açıkladı: TOKİ 4250 TL taksitle ev satışı yapacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı son dakika açıklamasında TOKİ'nin ucuz fiyatlara konut satışı yaptığını, satışların devam edeceğini söyledi. Peki TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? Toki sosyal konut başvuru şartları nedir? 2024 yılı konut başvuruları başladı mı? İşte Bakan Özhaseki'den gelen son dakika açıklaması:

TOKİ MAĞDURLARI VAR MI?

Son dönemlerde TOKİ mağdurları olarak ortaya çıkan, platform ulaştıran vatandaşlarla ilgili açıklama yapan Bakan Özhaseki, bunların çok zorlama ve muhalefetin tahrikleri ile oluşturulduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Ara ara, sağda solda 'TOKİ mağdurları' falan diye platform oluşturup bir şeyler söyleyenler oluyor. Bunların da çok zorlama, muhalefetin tahrikleriyle kendi yandaşlarını ortaya dökerek seçim öncesinde mide bulandırmak için ortalığı biraz da toz dumana karıştırmak için yaptıkları bir numara olduğunu biz çok iyi görüyoruz. Kimleri nasıl çağırdıklarını, oraya getirdikleri insanlara neleri teklif ettiklerini, söylediklerini çok iyi biliyoruz ama bunları geçtik, böyle bir mağduriyet var mı yok mu buna bakmak lazım"

KDV MÜJDESİ GELEBİLİR

Konutlarda yüzde 1 olan 149 metrekare altındaki konuların KDV'sinin yüzde 10'a çıkarılması meselesi için yakın zamanda müjdenin gelebileceğini söyleyen Bakan, konunun kabinede gündeme geldiğini de söyledi. Maliye'nin konu ile ilgili çalışması devam ederken düzenlemenin kısa sürede biteceği bildirildi.

TOKİ UCUZA EV SATIŞI YAPACAK: ASGARİ ÜCRETİN 1/4'Ü KADAR TAKSİTLE

TOKİ'nin ülke genelinde 175 bin konut inşaatına devam ettiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan, bunların çoğunluğunun ucuz taksitli olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bunların 165 bini, vatandaşlarımız ev sahibi olurken 2 bin küsur liradan 4 bin liraya kadar taksit ödüyorlar. Yani neredeyse yüzde 95'i 2 bin 300 lira ile 4 bin lira arasında taksit ödeyerek ev sahibi oluyorlar. Herkes elini vicdanına koysun. Dünyanın neresinde asgari ücretin 4'te biriyle, 5'te biriyle ev sahibi olunan ülke var. Geriye kalan 10-12 bin dilimde ise son dönemde başlayan, biraz metrekareleri büyük olan 8 bin liraya kadar olan bir bölüm var. Bir de 12 bin liraya kadar bölüm olan var. Yani 10-12 bin tane konutun da taksitleri bir grubun 8 bin liraya kadar, 6 bin, 7 bin, 8 bin lira gibi. Biraz daha büyük metrajlı olanlar da 12 bin liraya kadar. Bunlar da en son dönemdeki başlayanlar ve yapılanlar. Türkiye'deki asgari ücretin yarısı gibi bazen 4'te 1'i gibi bazen 4'te 3'ü gibi bir rakamla çok şükür binlerce insan ev sahibi olabiliyor. Biz bunları devam ettireceğiz. Daha çok yapacağız, daha çok vereceğiz. Daha düşük fiyatlarla, daha uzun vadelerle, kiranın bile yarısı gibi fiyatla inşallah ev sahibi yapmaya gayret edeceğiz" 

81 ŞEHRE YENİ KONUT KAMPANYASI GELİYOR

Bakan Özhaseki açıklamasında asgari ücretin 4'te 1'i kadar taksitlerle vatandaşların ev sahibi olacağını, kiradan bile ucuza taksitler olduğunu söyledi ve 81 ilde yeni konut kampanyalarının başlatılacağını söyledi.

Siz hangi şehirde konut müjdesi bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

BAŞVURU

TOKİ başvurularının seçimden sonra kademeli şekilde tüm illerde başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (19)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Ay Önce
bi türlü cıkmıyo iki defa toki birde başka proje ye katıldık cıkmadı
Ziyaretçi 2 Ay Önce
ist pendik civarında bir proje olmasını cok isteriz toki den
Ziyaretçi 2 Ay Önce
İzmir'de Bayraklı'da olmasini bekliyorum inşallah Allah'ın izniyle bir evsahibi oluruz çok istiyorum Allahnasipederse sizlerden ricam İzmirin Bayraklı Gümüşpala mahallesine de yapilsin
Ziyaretçi 2 Ay Önce
sayın Özhaseki dünyanın neresinde asgari ücretin 4 de biri ne denk gelen taksit var demiş bende diyorum hangi ülkede ONbin maaş alan onbeşbin kira ödüyor biraz vicdan diyorum
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Şanlıurfa da ne zaman yapilacak acaba
;