Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan açıkladı: Çocuğu okula giden annelere 5330 TL yardım ödemeleri başladı: İşte e devlet başvuru formu 2024

Eğitim 22 Şubat 2024 7
Bakan açıkladı: Çocuğu okula giden annelere 5330 TL yardım ödemeleri başladı: İşte e devlet başvuru formu 2024

Bakan Göktaş açıkladı: Çocuğu okula giden annelere 5330 TL ödemeleri başladı: İşte e devlet başvuru ekranı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında çocuğu okula giden annelere Şubat ayı destek ödemesinin yapılmaya başlandığını, başvuru yapanlara destek ödemelerinin devam edceğini bildirdi.

SED YARDIMI NEDİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı için e devlet kapısında şu ifadelere yer verildi: "Ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile psiko - sosyal destek sistemidir"

Çocukların sosyal açıdan desteklenmeleri ve eğitim giderlerinin karşılanması adına verilen destek ödemelerinde detaylar Finans7.com'da.

MAAŞ DEĞİL, DESTEK ÖDEMESİ

E Devlet kapısında SED yardımının maaş olmadığı, bir destek ödemesi olduğuna şu ifadelerle yer verildi:

"Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ödemeleri maaş ödemesi değildir. Ailenin ekonomik koşullarınızı iyileştirme ve değiştirme çabalarını desteklemesi, çocuklarının bu süreçte zarar görmeden bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla geçici süre ile yapılmaktadır. Ekonomik destek alan müracaatçılarımızın kendi kendilerine yeterli hale gelebilmeleri, bir iş ve meslek edinerek ailesini geçindirebilecek duruma gelmek için çaba göstermeleri gerekmektedir. Almış olduğu ödemeleri çocuklarının temel ihtiyaçlarının karşılanması ve çocuklarının yararına kullanması gerekmektedir. Daha önce yardım verilmiş olması kişiye bir hak doğurmamaktadır. Sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinde esas ilke, kişilerin en kısa süreçte kendi kendilerine yeterli duruma getirilmesidir"

BAKAN BAŞVURUYU AÇIKLADI

Çocuklar için hizmetlere özel önem verdiklerini ve çocukların farklı ihtiyaçlarını gözeterek hizmetlerini her geçen gün daha da geliştirdiklerini ve çeşitlendirdiklerini söyleyen Bakan Göktaş, bu kapsamda SED ödemelerinin 2024 yılı için zamlandığını söyledi.

Bakan Göktaş yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkartıyoruz”

Çocuklarımızın milli değerlere sahip olması, kendine güvenen, sağlıkçı ve eğitimli birer vatandaş olarak yetişmeleri için tüm gayretleri ile çalıştıklarını söyledi ve “Bu kapsamda çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Şubat ayına ilişkin 872,4 milyon TL SED ödemesi yaptık” ifadelerini kullandı.

Çocukların iyi bir ortamda rahat şekilde yetişmesinin aile bütünlüğüne bağlı olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Göktaş, şunları söyledi:

“Çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz. Aile odaklı sosyal hizmet modellerimiz ile çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığı ile yetişebilmeleri için gayret gösteriyoruz"

BAŞVURU NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

SED yardımı başvuru değerlendirmesi şu şekilde:

Başvuru sonrası aile hakkında araştırma ve inceleme yapılır. Ailenin ekonomik ve sosyal şartları değerlendirilirken bölgesel şartlar, ailenin yaşadığı çevre, sosyal destek sistemleri, ailenin gelirleri, çocukların aile içindeki yeri, okula devam durumları, çocukların korunma ihtiyacı içinde olup olmadıkları, ailenin sorunlar ile bahşetme kabiliyeti, aile içinde bireylerin iletişimleri, yaşanılan yerin fiziki koşulları gibi hususlar göz önünde bulundurulmaktadır. SED kapsamında olmadığı değerlendirilen kişilere smail veya yazılı ortamda bilgi verilmektedir.

Başvuru sonrası yapılan inceleme sonucu uygun görülmeyen ailelere, yönetmelik kapsamı dışında olan yetişkinlere ve çocuğu olmayan ailelere, SED desteği verilememekte bu aileler ayni ve nakdi yardıma ihtiyaç duyuyor iseler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendirilmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI

SED yardımının başvuru şartları şu şekilde:

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Destek ödemesine başvurular e devlet kapısı üzerinden alınacak. E Devlet kapısında SED ödemesi ekranına gittikten sonra bilgillerinizi girerek başvurunuzu yapabilirsiniz. Finans7 olarak başvuru bilgilerine aşağıdaki videoda yer verdik. Başvuru, aşağıdaki videoda belirtilen adımların takip edilmesi ile yapılacak:

Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Ay Önce
Bu yardıma çok ihtiyacım var evim kira 5 çocuğum var eşim Hapıs yardım istıyorum
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Nasıl başvuru yapabilirim
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Ozaman ailedestek yardımı alanlarada zam yapılsın bize verdiginiz mebla çok az herkese zam verildi bize niye zam verilmedi zam istiyoruz sesimizi duyun artık bir önümüz ramazan her şey dahada zamlanacakmı ve alım gücümüz yok zam zam istiyoruz şubat ayı zamlı yatsın
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Önceki başvurumda Sed hizmeti içinde olmadığınız tepit edildi yazıyor. Bu ne demek acaba?
Ziyaretçi 2 Ay Önce
nerden başvuruyoruz acaba
;