Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ankara'da Toplu Taşıma Fiyatlarına Zam Geliyor!

Haberler 5 Mayıs 2024 1
Ankara'da Toplu Taşıma Fiyatlarına Zam Geliyor!

Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Murat Yılmazer yapmış olduğu açıklamasında akaryakıt fiyatları, araç bakım ve tamirat giderleri, personel ücretleri gibi pek çok kaleme gelen zamlar nedeniyle dolmuş fiyatlarına zam talep ettiklerini duyurdu. Dolmuş ücretlerine gelecek zam yüzde 70 olarak açıklandı.

Yılmazer, akaryakıt, yedek parça, sanayi masrafları, kasko, sigorta, bağkur primleri gibi artan maliyetlere işaret ederek, "Büyükşehir Belediyesi'ne zam talebimizi ilettik. Kendileri de bu konuyla ilgili çalışıyorlar. Zam talebimiz yüzde 70 oranında. Tam biniş için 25-26 lira, öğrenci için 15 lira zam talebinde bulunduk" dedi. Zam taleplerinin henüz sonuçlanmadığını söyleyen Yılmazer, "Bizler şu an maliyetine taşımacılık yapıyoruz. Ankara'da tam biniş ücreti 17 lira, öğrenci biniş ücreti 10 lira. Burada kurtarır bir rakam kalmadı" diye konıuştu.

Ankara'da dolmuş fiyatlarına zam talebi konusunda açıklama yapan Yılmazer yüzde 70 zam taleplerinin olduğunu açıkladı. Mayıs ayı sonu ya da Haziran ayı başı gibi yeni tarifenin uygulamaya alınmasını beklediklerini belirten Yılmazer tam biniş ücreti için 25-26 lira, öğrenci dolmuş ücreti için ise 15 TL ücret talep ettiklerini ilan etti. Ankara'da dolmuş ücretleri için açıklanan rekor zam vatandaşın cebindeki yükü ağırlaştıracak gibi görünüyor.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 13 Gün Önce
Biz %70 zam mı alıyoruz da bunlar %70 zam talep ediyor? Bunları Mansur Başkana şikayet edin sizde lütfen. Bu ne kardeşim taksiciden dolmuşçudan çektiğimiz?
;