Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Analizli Dolar Tahminini Yayınladı: Doların 20, 25 TL Olacağı Tarihi Açıkladı

Döviz 21 Haz 2022 09:34 0
Analizli Dolar Tahminini Yayınladı: Doların 20, 25 TL Olacağı Tarihi Açıkladı

Analizle paylaştı: "İşte doların 25 TL olacağı tarih"

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Youtube kanalı üzerinden bir analiz paylaştı ve dolar kurunun yeniden yükselişe geçeceğini söyleyerek yeni tahminini duyurdu. Fed'in faiz kararlarını değerlendiren Geçer, gelen son açıklamalara bakıldığında yeni faiz artırımlarının yakın olduğunu , bunun da doları tetiklediğini söyledi.

İLK BANT: 17.50 TL

Şu anda 17.31 TL seviyesinde olan dolar kurunda ilk hedefin 17.50 TL olduğunu ve bu bandın kırılacağını söyleyen Selçuk Geçer, sonraki bandın 18 lira olduğunu , bunu da kıracağını ve yükselişin devam edeceğini söyledi. 

3 FAİZ ARTIŞI GELİYOR

Amerikan Merkez Bankası'nın en az 3 faiz artışı daha yapacağını ve bunun bu sene gerçekleşeceğini söyleyen Geçer, Avrupa Merkez Bankası bir artış yapmaması durumunda Dolar kurunun Euro'yu geçeceğini söyledi. 

YÜZDE 120 CİVARINDA BİR OPERASYON

Eylül ayında dolar kurunun 20 lira olabileceğini tahminini paylaşan Geçer, yüzde 120'lik bir operasyon beklediğini , bu operasyonun sonbaharda geleceğini söyledi. 

Geçer daha sonra Kasım ayında dolar kurunun 25 liraya çıkacağını söyledi. 

BENZİN KAÇ TL'YSE DOLAR DA ORAYA GELİR

Geçer açıklamasında benzinin 27 lira olduğu ülkemizde dövizin de ortaya gideceğini söyledi. Geçer açıklamasında, "Bu ülkede benzin 27 liraysa anlayın ki döviz de oraya gidecek. Türkiye'deki fiyatlara bakınca aslında doların 20 liranın üzerine çıktığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamanın tamamı:

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;