Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akbank'tan ilk evini alacaklara konut kredisi kampanyası: İlkevim konut kredisi başvurusu başladı

Kredi 26 Mart 2024 5
Akbank'tan ilk evini alacaklara konut kredisi kampanyası: İlkevim konut kredisi başvurusu başladı

En uygun faizli konut kredisi ne kadar? İşte kredi hesaplaması.

Ev almak isteyen vatandaşlar, en uygun faizli konut kredisinin hangi banka tarafından verildiğini araştırmaya başladı. Peki en uygun faizli konut kredisini kim veriyor? Kredi faiz oranları ne kadar? Kredi geri ödemesi ne kadar olur? 120 ay, 180 ay vade ile konut kredisi veren bankalar ne kadar kredi veriyor?

Konut satışları son dönemlerde ciddi oranda azaldı. Konut satışlarında yaşazanan azalmada en önemli etken konut kredilerinde yaşanan faiz artışları. Faizlerin ciddi seviyelere çıkması nedeniyle ev alamayan vatandaşlar, konut kredisi kampanyası bekliyor.

TÜİK tarafından yapılan son açıklamada Ocak ile Şubat döneminde kredi ile alınan toplam konut sayısının 14 bin 742 olduğuna yer verildi. Bu da toplam satışların yüzde 8.5'ine denk geliyor.

2023 yılının ilk iki ayına baktığımızda satışlarda yüzde 56'dan fazla bir gerileme olduğu görülürken bunda en önemli etkenin kredi faiz oranları olduğu bildirildi.

İLK EVİM KONUT KREDİSİ BAŞVURU DETAYLARI

Akbank tarafından yapılan son dakika açıklamasında ilk evim konut kredisinin başladığına yer verildi. Başlayan bu kredi kampanyasında faiz oranı yüksek seviyede olurken diğer bankaların oldukça altında.

Kamu bankaları yüzde 3.5 seviyesinin üzerinde faizle kredi verirken Akbank, yeni kredi paketinde faiz oranını yüzde 2.94 olarak belirledi.

KİMLER KONUT KREDİSİNE BAŞVURU YAPABİLİR?

Konut kredisi başvurusu yapacak kişiler için açıklama yapan Akbank, "23-65 yaşlar arasındaki, risk ve istihbaratında olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen herkes konut kredisi Kredisi kullanabilir" ifadelerini kullandı.

HANGİ EVLER İÇİN VERİLECEK?

Konut kredisi için başvuru yapılacak evler şu şekilde açıklandı:

"Seçeceğiniz konut, şehir içinde ya da dışında bir apartman katı, bahçeli ev, dükkân, mağaza, büro olabilir. Sadece inşaatının bitmiş ve iskânının (yapı kullanma izin belgesinin) alınmış olması gerekir. Bankamızın anlaşmalı olduğu konut projeleri için de konut kredisi kullanabilirsiniz. Bu projeleri Akbank Şubelerinden öğrenebilirsiniz.

NE KADAR KONUT KREDİSİ ÇEKEBİLİRİM?

KREDİ HESAPLAMASI AÇIKLANDI

Peki çekilecek kredi tutarına göre geri ödemeler ne kadar olacak? İşte kredinin hesaplaması:

Kredi tutarı: 500 bin TL
Vade sayısı: 60 ay
Aylık geri ödeme: 20 bin 44 TL
Toplam geri ödeme: 1 milyon 202 bin 658 TL

120 ay vade ile 1 milyon TL kredi çekecekler ise ayda 30 bin 337 TL taksit ödemesi yapacak. 120 ayın sonunda bankaya toplamda 3 milyon 645 bin lira ödeme yapılmış olacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Konut kredisi başvurusu bankalardan yapılıyor. Satın alacağınız konutu bulduktan sonra bankaya başvuru yaparak konut kredisine müracaat edebilirsiniz. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

1.20 FAİZLİ İLK EVİNİ ALACAKLARA KONUT KREDİSİ NE ZAMAN?

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi için 2024 sonu işaret ediliyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın ve mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 32 Gün Önce
helal 10 adet ev alınır bu faizlerle süper mükkemmellll harikaaaaaa uçuyoruz şahlanıyoruz
Ziyaretçi 32 Gün Önce
Başvuru nerden yapacaz
Ziyaretçi 34 Gün Önce
bu faizle bu fiyatlara hiç bir dar gelirli ev alamaz bankalar zengin olduğu için hep zengin insanlara seçenek sunuyor faizleri düşürün birazda durumu iyi olmayan aileler bayram yapsın
Ziyaretçi 34 Gün Önce
Bu faizlerle bu taksitlerle fakir fukara ne asgari ücretli ev alamaz faizlerin% 0,5 olması getekki Asgari ücretli ev alsın bunu zenginler alır anca
Ziyaretçi 34 Gün Önce
mrb nerden basvurucaz
;