Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akbank'tan 850.000 TL Konut Kredisi Fırsatı!

Kredi 14 Mart 2024 0
Akbank'tan 850.000 TL Konut Kredisi Fırsatı!

Türkiye'de kredi piyasasında işler oldukça karıştı. Bankaların kredi vermelerini istemeyen Merkez Bankası çeşitli sınırlamalar uygulamaya başladı. Bu sınırlamaları tatbik etmek zorunda olan bankalar ise kredi faizlerini adeta patlattılar. Artan kredi faizlerinden dolayı da en çok konut kredilerinde son durum merak ediliyor. Konut kredisi için en uygun faiz hangi bankada?

Ev Satışı Nasıl Yapılır? - Emlakjet Haberleri

AKBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI AVANTAJI SÜRÜYOR

Konut kredisi çekmek için Akbank'ı tercih edenler bir süredir kazançlı çıkıyorlardı. Akbank en uygun faiz ile konut kredisi veren banka olmayı sürdürüyor. Ancak oluşan mali tabloda Akbank'ın konut kredisinde de ciddi bir faiz bulunuyor. Akbank yapılan son düzenlemelerin ardından konut kredisi faizini yüzde 2,80 seviyesinden yüzde 2,90'a çıkardı. Bu maliyeti göze alanlar konut kredisi ile konut finansmanlarını Akbank'tan alabiliyorlar.

KONUT KREDİLERİ DESTEK HALİNE DÖNÜŞTÜ!

Konut kredileri ile geçmiş dönemlerde satın alınacak evin maliyetinin önemli bir kısmı karşılanıyordu. Uzun vadelerle de taksitler ödenerek ev sahibi olunuyordu. Hem konut fiyatları arttı hem de konut kredisi faizleri yükseldi. Bu yeni tabloda insanların konut kredisi çekerken evin maliyetinin büyük bir kısmını karşılamalarına imkan kalmadı. Sadece küçük bir kısım konut kredileri ile karşılanabiliyor. Bu da ev satın alırken küçük bir destek oluyor.

Gayrimenkul (Taşınmaz) Satış Vaadi Sözleşmesi

AKBANK'TAN YAŞA GÖRE VADE FORMÜLÜ!

Konut kredilerine bankalar genellikle 120 aya kadar vade uyguluyorlar. Ancak Akbank'ta bu durum biraz daha farklı işliyor. Müşterilerin yaşına göre konut kredisi vadesi uygulaması yapılıyor. Eğer müşterinin yaşı 60'ın altındaysa 120 aya kadar vade uygulanıyor. Ancak 60 yaşın üzerinde olan müşterilere konut kredisinde farklı bir vade sistemi yapılıyor. Bu durumda müşterinin yaşı ile konut kredisi vadesinin toplamının 70'i aşmaması gerekiyor. 63 yaşındaki bir müşteri konut kredisi çekecekse en fazla 7 yıl vadeli olabiliyor. Bu vade sürelerine uyularak konut kredisi vadeleri belirleniyor.

850.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

komnut-kredisi.jpg

Akbank'tan konut kredisi çekecek olanların karşılaşacakları maliyetler netleşti. 120 ay vadeli 850.000 TL konut kredisinin aylık taksiti bu bankada 25.474 TL olarak hesaplanıyor. Bu taksir kredi vadesinin sonuna kadar sabit kalıyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;