Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akaryakıtta tek fiyat uygulamasına bugün geçildi: İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Emtia 15 Mayıs 2024 0
Akaryakıtta tek fiyat uygulamasına bugün geçildi: İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Akaryakıtta tek fiyat sistemi başladı: İşte benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları.

Mayıs ayının başında Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemede akaryakıtta tek fiyat sistemine geçileceği bildirildi. Farklı akaryakıt firmalarında farklı fiyatlara satışların önüne geçilmesi için başlatılan bu sistem ile artık burada ucuz, burada pahalı dönemi sona erecek.

Resmi Gazete'de yapılan düzenleme ile birlikte artık 95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro gibi ayrı kalemlerde satılan, diğerinden 10-20-50 kuruşa daha pahalıya satılan, katkılı ve motor dostu olarak tanımlanan akaryakıtlar tek fiyattan satışa çıkarılacak.

SATIŞ YAPILABİLİR AMA FİYAT AYNI OLACAK

EPDK'nın açıklamasında akaryakıt firmalarının söz konusu farklı akaryakıt türlerini satabileceği, bunda bir sınırlama ya da kısıtlama olmadığını, ancak fiyat farklılığına izin verilmeyeceğine yer verildi. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir"

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

BENZİN FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul'da benzin fiyatı: 42.69 TL

Ankara'da benzin fiyatı: 43.61 TL

İzmir'de benzin fiyatı: 43.84 TL

MOTORİN FİYATI NE KADAR?

İstanbul'da mazot fiyatı: 40.17 TL

Ankara mazot fiyatı: 41.12 TL

İzmir'de mazot fiyatı: 41.36 TL

LPG FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul'da LPG fiyatı: 20.97 TL

Ankara'da LPG fiyatı: 20.87 TL

İzmir'de LPG fiyatı: 20.51 TL

FİYATLAR İLLERE GÖRE NEDEN FARKLI?

Bunun nedeni nakliyat. Üretimin yapıldığı yere uzaklığına göre nakliye masraflarının artması, o şehirde akaryakıt fiyatlarının düşük ya da yüksek olmasına neden oluyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;