Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akaryakıtta tek fiyat dönemi 30 Nisan'da başlıyor

Emtia 20 Mart 2024 1
Akaryakıtta tek fiyat dönemi 30 Nisan'da başlıyor

Son dakika haberi: Akaryakıtta tek fiyat dönemi açıklandı.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından yapılan açıklamada istasyonlarda farklılaştırılmış ürün fiyat farkını kaldırdı. Yapılan son dakika açıklamasında akaryakıtta "Ultra force", "power", "VMax" gibi ifadelerle satışın yasaklanacağına yer verildi.

Sabah Gazetesi'nde yayınlanan haberde benzin ile dizel akaryakıtlar, benzin istasyonlarında "Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı türlerde ve fiyatlarda satışa çıkarılmaktadır.

Yapılacak yeni düzenleme ile birlikte akaryakıt istasyonlarında sadece düz şekilde benzin, mazot (Motorin) ve LPG satışı olacağına yer verildi.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu; farklılaştırılmış akaryakıtlarda fiyat farkı uygulamasına ilişkin düzenlemelerin yeniden değerlendirilmesi için "Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı"nın hazırlandığı açıklandı. Hazırlanan taslağın Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Bu kararın 30 Nisan tarihinde yürürlüğe girmesinden sonra akaryakıt istasyonlarında 95 oktan benzin, Ultra Forceultra kuvvet, Power güçlü, fuelsave-yakkıt tasarrıflı, VPro, VMax adı altında fiyat farkı eklenerek satılan bu akaryakıtların kaldırılması ve istasyonlarda artık tek tip tek fiyat akaryakıtların satılacağına yer verildi.

AKARYAKITA ZAM GELİYOR

Gelen son dakika bilgilerine göre bugün gece yarısından sonra benzin litre fiyatına 1.50 TL seviyesinde, motorin litre fiyatına ise 1.20 TL'lik zam geleceği öğrenildi.

İstanbul'da benzin 42 liraya, Ankara'da 43 lira civarında satılıyor.

Motorin ise İstanbul'da 42, Ankara'da ise 42.71 TL seviyesinde satılıyor.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Ay Önce
İsimlerini azaltmak yerine fiyatları azaltsanız çok daha iyi olırdu ama neysee
;