Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile destek programı ödemeleri hesaplara yattı: Peki ne zaman bitecek?

Aile destek programı ödemeleri hesaplara yattı: Peki ne zaman bitecek?

Aile destek programı ödemeleri hesaplara yattı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Nisan ayı Aile destek programı ödemeleri hesaplara yattı. Paranın hesaplara yatması sonrası son dakika açıklaması geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada toplamda 4 milyar liralık ödeme yapıldığını, ödemelerin bugün hesaplara yatırıldığına yer verildi. Toplam ödeme tutarı ise 80 milyar lirayı geçti.

Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan so ndakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz.

Bu kapsamda bu aya ilişkin toplam 4 milyar TL tutarındaki ödemeyi bugün itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz"

ÖDEMELER NE ZAMAN BİTECEK?

Bakanlıktan açıklama yapıldı ve "2022 yılında başlatılan Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi aileler 12 aylık süre ile desteklenmiş olup programın 1 yıl süre ile uzatılması ve 12 ay daha destek verilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerin ikinci 12 aylık dönemde de (Temmuz 2023- Haziran 2024) hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır" denildi.

Bu açıklamaya göre baktığımızda ödemelerin Haziran ayında biteceği görülüyor. Haziran ayının ödemeleri Temmuz ayının ilk haftasında yatacak ve ödemeler sona erecek.

YENİ ÖDEME BAŞLAYACAK

Ödemenin sona ermesinden sonra yeni ödemeler başlayacak. Vatandaşlık maaşı için başvurular alınacak. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;