Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AFAD deprem kira yardımı ne zaman yatacak, depremzede kira yardımı uzatıldı mı, sorgulama nasıl yapılır?

Emlak 15 Mart 2024 0
AFAD deprem kira yardımı ne zaman yatacak, depremzede kira yardımı uzatıldı mı, sorgulama nasıl yapılır?

AFAD deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Kira yardımı ne zaman bitecek? Bitti mi?

Depremden sonra evini kaybeden vatandaşlar için kira yardımı ödemeleri başlamıştı. Başlayan ödemeler kapsamında devlet, başka bir ev tutan ve yıkılan evi yapılana kadar kirada oturan vatandaşlara kira yardımı yapılacağına yer verilmişti. Peki kira yardımı bitti mi? Kira yardımı uzatılacak mı?

6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketi sonrası kira yardımı müjdesi gelmişti.

Geçen sene açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kira yardımı için, "Yakınını, evini, eşyasını depremde kaybeden vatandaşlarımızın maddi külfetlerini hafifletecek adımları atıyoruz. Evleri kullanılamaz hale geldiği için kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 bin lira ile 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz. Bunun için evini taşıyacak depremzedelerimize 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz" ifadelerini kullanmış ve kira yardımı ödemeleri AFAD tarafından vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlanmıştı.

Mart ayında hesaplara yatacak kira yardımı henüz ödenmedi. Kira yardımı yatmayan vatandaşlar ise yardımın ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırmaya başladı. Siz hangi ilden kira yardımı bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından hangi ilde kira yardımı bekleidğini ve yatıp yatmadığını yazabilir, diğer takipçilerimizle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Henüz kira yardımının hesaplara yatırılacağı tarih net değil. Ancak kısa sürede açıklanması bekleniyor. Tarihin belli olmasındna sonra Afad, hak sahiplerinin banka hesaplarına kira yardımını yatıracak. Tarih belli olduğunda haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın. Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak - bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

1 YIL MI SÜRECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen sene 10 Şubat'ta yaptığı açıklamada, "Bütün bunların yanında, çadırlarda kalmayan, kalmak istemeyen vatandaşlarımızın da kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız. İster Adıyaman'da gidilebilecek konutlar varsa, oralarda kira olarak veya farklı illere geçmek suretiyle, farklı illerde de kiralama suretiyle bir yıl itibariyle buralarda benim vatandaşlarım kalabilecek. Bu arada da biz, buradaki konutları inşa etmiş, yapmış olacağız" demişti.

Bu açıklamaya göre baktığımızda kira yardımının 1 sene süreceği görülüyor. Bu açıklamanın üzerinden ise 1 sene geçti. Buna göre kira yardımının sona erdiği görülüyor.

Ancak kira yardımının bittiği konusunda ya da uzatıldığı konusunda bir açıklama gelmedi. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;