Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Açıklama geldi: En düşük memur maaşı 17 bin TL mi olacak?

Çalışma Hayatı 20 Mayıs 2023 09:11 3
Açıklama geldi: En düşük memur maaşı 17 bin TL mi olacak?

En düşük memur maaşı 17 bin TL mi olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından dün akşam A Haber canlı yayında net mikarın 17 bin TL olacağı iddia edildi. Gündeme bomba gibi düşen iddianın ardından İletişim Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması geldi. İşte son dakika haberinin detayları...

Canlı yayında yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayı için 22.000 TL açıkladığı en düşük memur maaşının brüt tutar olduğunu, net miktarın 17.000 TL olacağı belirtildi. 

DÜZELTME YAPILDI

Muhammet Bayram, A Haber canlı yayınına bağlanıp daha sonra bu sözlerini düzeltti.

Bayram yeni açıklamasında “Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22.000 TL olacak” ifadelerini kullandı. 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DA A HABER'İ DÜZELTTİ

İletişim Başkanlığı Dezenformasyon Merkezi de A Haber’deki ifadelerin ardından açıklama yaptı. 

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük memur maaşı için verdiği 22 bin TL müjdesi net tutar değil, brüt tutardır. ‘En düşük memur maaşı net 17 bin TL olacak’ iddiası doğru değildir” ifadeleri kullanıldı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak” demişti.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 11 Ay Önce
Typye kadro istiyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
bizi işimizden cikartmayinda reyiz istwrswniz askeri ücret 20milyarolsun typ işsizburakilmasin ikinciturdan önce süreklilik bekliyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
toplum yararına çalışan işçi kere kadro verilsin sesimizi duyun artık en mağdur olan biziz yeter artık
;