Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

75.000 TL Kredi Çeksem Ne Kadar Öderim? İşte Bankaların Ödeme Tablosu!

Kredi 12 Mart 2024 0
75.000 TL Kredi Çeksem Ne Kadar Öderim? İşte Bankaların Ödeme Tablosu!

Türkiye'de nakit sorunu en üst perdeden yaşanmaya devam ediyor. Bu sorunu aşabilmek için ise insanların ihtiyaç kredisi kullanmaktan başka pek de fazla seçenekleri bulunmuyor. Bankalar ihtiyaç kredisi faizlerini değiştirirken yeni maliyet tabloları da belli oldu. İhtiyaç kredisi için bankaların müşterilere sundukları yeni maliyetlerin ne kadar olduğu merak ediliyor. İhtiyaç kredisi kampanyalarına ilişkin son gelişmeler nelerdir? İhtiyaç kredisi çekilmesi durumunda hangi maliyetlerle karşılaşılıyor?

İHTİYAÇ KREDİSİ ÇEKERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

İhtiyaç kredisi çekmeye karar verildiğinde ilk olarak hangi bankadan ihtiyaç kredisi çekmenin daha avantajlı olacağının tespit edilmesi gerekiyor. Bu avantaj sadece maliyeti ifade etmiyor. Bazı bankalar en düşük faizli ihtiyaç kredisini vermeseler de esnek ödeme ve kolay kredi verme gibi özelliklerle avantaj sunabiliyorlar.

Türkiye'de 34 milyondan fazla kişi bireysel kredi kullanıyor, bu sayıya  kredi kartı sahipleri de dahil - BBC News Türkçe

İhtiyaç kredisi çekerken kişilerin maliyetleri kendi bütçeleri ile karşılaştırmaları gerekir. Kredi taksitleri kişisel bütçelerle ödenebilecek seviyede olmalıdır. Eğer gelirler ile giderler arasındaki uyum bu ihtiyaç kredisi taksiti ile bozulacaksa o krediyi kullanmak faydalı olmayacaktır. Ödenmeyen kredi taksitlerinin çok daha fazla maliyetleri beraberinde getireceği unutulmamalıdır.

DENİZBANK 75.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Denizbank müşterileri aylık yüzde 4,10 oranında faiz ile ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar. 24 ay vadeli 75.000 TL ihtiyaç kredisinin aylık taksit tutarı bu maliyet hesaplamasına göre 5.611 TL oluyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 135 Bin TL'yi buluyor.

İŞ BANKASI 75.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

İş Bankası müşterileri aylık yüzde 4,14 oranında faiz ile ihtiyaç kredisi çekmeye başladılar. 24 ay vadeli 75.000 TL ihtiyaç kredisi bu bankadan aylık 5.639 TL tutarında taksit ile veriliyor. Toplam kredi maliyeti ise 135 Bin TL olarak hesaplanıyor.

ihtiyac-kredisi.jpg

GARANTİ BBVA 75.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Garanti BBVA müşteriler ihtiyaç kredisi çekmek için bankalarına başvuru yaptıklarında kredi maliyetleri aylık yüzde 4,44 oranında faiz ile hesaplanıyor. 24 ay vadeli 75.000 TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti bu bankada 5.850 TL oluyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 140 Bin YL olarak bulunuyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;