Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

7 ilde okuyan öğrencilere 5100 TL destek ödemesi yapılacak

Eğitim 13 Mart 2024 14:40 2
7 ilde okuyan öğrencilere 5100 TL destek ödemesi yapılacak

7 ilde eğitim gören öğrencilere 5100 TL verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan yaptığı açıklamada savunma sanayisinde ve enerji sektöründe nitelikli insan gücünü geliştirmek için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Hayata geçirilen yeni proje ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Söz konusu protokol kapsamında 7 ilde eğitim gören öğrencilere asgari ücretin yüzde 30'u kadar destek ödemesi yapılacak.

HANGİ BÖLÜMLERDE EĞİTİM GÖRECEKLERE VERİLECEK?

Söz konusu projenin bir parçası olarak okullarda aşağıdaki alanlarda eğitimler verilecek ve öğrenciler, MSB uzmanları tarafından aşağıdaki konularda eğitime alınacak:

makine ve tasarım teknolojisi,

elektrik elektronik teknolojisi,

denizcilik,

otomasyon teknolojileri,

metalurji teknolojisi,

kimya,

gemi ve uçak bakım.

HANGİ İLLERDE?

Söz konusu destek ödemesi 7 ilde okuyan öğrenciler için açıldı ve ödemleer bu illerde okuyanlara verilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan açıklamada illere şu şekilde yer verildi:

Kayseri,

Ankara,

Kırıkkale,

İstanbul,

Eskişehir,

Kocaeli,

Yalova

ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 30'U KADAR ÖDEME YAPILACAK

Bakan yaptığı son dakika açıklamasında bu projenin bir diğer önemli ayağını ve burs imkanları oluşturdu. Burs alma kriterlerine uygun olan ve belirlenen kontenjana giren öğrencilere 9 ay süresince asgari ücretin yüzde 90'u kadar burs ödemesi yapılacak.

Bu adım ile öğrencilerin eğitimlerine önemli ölçüde katkı sağlanacak ve okullarda öğrencilerin ellerinde meslekle mezun olması sağlanacak.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 44 Gün Önce
Bu 7 ilin bir özelliğimi var acaba başka illerdekiler okumuyomu acaba
Ziyaretçi 44 Gün Önce
Bence bu destek Hatay ve diyer deprem bölgelerine verilmesi gerekiyor burada hala devam etmekte olan bir yoksulluk ve maddi manevi sıkıntılar var
;