Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

68 bin Yusuf Tekin'in aklında yer etmiş

Eğitim 7 Mayıs 2024 0
68 bin Yusuf Tekin'in aklında yer etmiş

68 bin sayısı Bakan Tekin'in aklına takıldı.

Az önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir açıklama yaptı ve 2024 yılında atanacak öğretmen sayısını duyurdu. Bakan Tekin yaptığı açıklamada 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağını söyleyerek en fazla atama yapılacak kadroları şu şekilde duyurdu:

  • Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263,
  • Özel eğitim öğretmenliği, 2 bin 449
  • Rehberlik 1597,
  • Din kültü öğretmenliği 1594

Bakan Tekin açıklamasında yeni atama modeinin yüzde 50 KPSS puanı yüzde 50 mülakat puanı olacağını söyledi. Mülakatın mutlaka yapılması gerektiğini söyledi. Atamaya ilişkin detaylar ve branş dağılımı birazdan belli olacak. Haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Uzun süredir atama müjdesi bekleyen öğretmenler, atamanın gelmesi için sosyal medyada taleplerini dile getirirken MEB'de 68 bin eksik olduğunu ve en az 68 bin mülakatsız öğretmen ataması yapılmasını talep ediyordu.

Bu konuda hemen hemen her gün on binlerce Tweet atılıyordu. Bakan Tekin ile diğer bürokratların etkiketlendiği bu gönderilerin boşa gitmediği, bunların fark edildiği bugün belli oldu.

68 SAYISI AKLINDA KALMIŞ

Bakan Tekin açıklamasının devamında müfredata değindi ve sistemin açık olduğunu, şimdiye kadar 65 bin geri dönüşün olduğunu söyledi.

Ancak Bakan Tekin 65 bin geri dönüş var diyeceği sırada yanlışlıkla 68 bin dedi ve hemen sözlerini düzelterek 65 bin dedi. Bu da 68 bin talebinin Bakan Tekin'in aklında kaldığını gösteriyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;