Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

500 ve 1000 TL'lik yeni banknotlar çıkacak mı? İlk olumlu açıklama geldi

Finans Magazin 9 Mayıs 2024 12:45 11
500 ve 1000 TL'lik yeni banknotlar çıkacak mı? İlk olumlu açıklama geldi

Yeni banknotlar çıkacak mı? İlk olumlu açıklama geldi.

Tedavüldeki en büyük TL 200 lira ve asgari ücret 17 bin 2 lira iken tüm parasını nakit almak isteyen bir işçi, cebinde tomar taşımak zorunda kalıyor. Bunun ardından vatandaşlar, yeni banknotlar çıkarılması gerektiğini söylüyordu. Son dönemlerde ekonomistler de yeni banknot çıkarılması konusunu gündeme getiriyordu. Özgür Demirtaş yaptığı açıklamada 500 ve 1000 TL'lik banknotların çıkarılması gerektiğini söylemişti.

MERKEZ BANKASI'NDAN İLK OLUMLU AÇIKLAMA

Daha önce sorulan sorulara böyle bir çlaışma yok diyerek cevap veren Merkez Bankası, bugün yapılan enflasyon raporu toplantısında yeni banknot çıkacak mı sorusuna cevap verdi.

Geçen hafta BİM'in satışa çıkardığı yeni çıkacak paralara da duyarlı para sayma makinesi üzerinden yeni banknot sorusunu soran basın mensubuna Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan şu şekilde cevap verdi:

"Paranın kendisi ortada yokken buna uyumlu banknot makinesi nasıl oluyor bilmiyorum ama

Genel olarak bu soru önemli bir soru. Yeni, daha büyük banknotlara ihtiyacımızın olup olmadığı birçok faktöre bağlı. finansal analizlere, teknik olarak yapılan değerlendirmelere biz buna karar veiryoruz. Bu kapsamda tedavüldeki btün kompozisyonlu değişimleri dikkate alıyoruz. Bunu dikkatle takip ediyoruz.

Yaptığımız analizler sonucunda ihtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız.

Ekonomide sert iniş yapma mecburiyeti doğuyor. Piyasayı sıkmaya devam edeceğiz. Enflasyonu düşürmekte kararlıyız. Biraz bekleyeceğiz gerekirse 500 TL’lik de banknot çıkartırız. Şu an gerek duymuyoruz"

Daha önce çalışma yok denilen soruya şimdi Karahan, ihtiyaç olması durumunda gerekli adımları atacağız diyerek cevap verdi. Bu açıklama, yeni banknotların çıkabileceği şeklinde yorumlandı.

Sizce sadece 500 TL'lik mi yoksa 500 ve 1000 TL'lik mi banknotlar çıkmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 11 Gün Önce
Hiçbiri
Ziyaretçi 11 Gün Önce
50000 ₺ lik banknot da çıkarsalar boş , ayfon telefon almaya kalkan birinin cebinde 18 adet 5000 ₺ lik banknot olması gerekir.
Ziyaretçi 11 Gün Önce
enflasyonu düşürmek için bir oyun ama enflasyon bunu yemez
Ziyaretçi 11 Gün Önce
Çıkmalı kesinlikle
Ziyaretçi 11 Gün Önce
evet devaliyosyonun gerçekleri
;