Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3600 Ek Gösterge Zammında Umutlandıran Haber: Kapsam Genişleyebilir

Çalışma Hayatı 5 Nisan 2022 10:09 0
3600 Ek Gösterge Zammında Umutlandıran Haber: Kapsam Genişleyebilir

Maaşlar yüzde 21-22 oranında zam gelecek ikramiyeler artacak ve ek göstergede kapsam genişleyecek.


Milyonlarca kamu personelinin beklediği 3600 ek gösterge zammında sona doğru geliniyor. Geçtiğimiz gün bir açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Mayıs ayında ek gösterge düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelebileceğini söyledi. 2022 yılında meclis tatile girmeden meclise getirilmesi planlanan ek gösterge düzenlemesi için yeni bir bilgi geldi. Gelen bilgilere göre kapsamın genişletileceğine yer verildi.

SEÇİM VAADİ, 4 MESLEK GRUBUNA VERİLECEĞİ YÖNÜNDEYDİ

Önceki seçimlerde AK Parti'nin seçim vaadi olan 3600 ek gösterge meselesi , yıllardır bekleniyor. Bekleyiş bu sene sona erdi ve ek gösterge zammı için yetkili sendikalarla masaya oturuldu ve ek gösterge konusu görüşülmeye başlandı. Seçim öncesi açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere, hemşirelere, din görevlilerine ve polislere ek gösterge zammı vaat etti. Erdoğan, ek göstergelerin 3600'e çıkarılacağını söylemişti.

MAAŞLAR YÜZDE 21 ARTACAK

Ek gösterge zammının gelmesi ile birlikte emekli olacak bir memur, normal alacağı maaştan yüzde 21 oranında daha fazla maaş alacak. Emekli maaşı 6 bin lira olan memur, 3600 ek gösterge ile emekli olması durumunda 7 bin 200 lira emekli maaşı alacak.

İKRAMİYELER DE ARTACAK

Emekli olunduğunda ödenen ikramiyenin de miktarında ek gösterge zammı ile birlikte artış görülecek. Buna göre 200 bin lira emekli ikramiyesi alacak bir personel, ek gösterge zammından sonra 245 bin lira civarında bir ikramiye alacak.

MAYIS'TA MECLİSTE

Çalışma Bakanı Bilgin, geçtiğimiz gün ek gösterge zammı ile ilgili yaptığı açıklamada, "3600 ek gösterge çalışmaları mayıs ayında tamamlanacak ve Meclis'e intikal ettirilecek" dedi.

KAPSAM GENİŞLEYEBİLİR

Yapılacak son toplantıda kapsamın görüşüleceği ve ek gösterge zammı verilecek memur gruplarında kapsamın genişletilebileceği belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak ek gösterge toplantısından sonra konu ile ilgili açıklama gelmesi ve kapsamın son şeklini alması bekleniyor. Birçok memur grubu ise kendilerinin de ek gösterge zammı kapsamına alınmasını istiyor. Sizce hangi memurlara ek gösterge zammı verilmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;