Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3 aylık enflasyon farkı ne kadar? İşte memur ve emekli Temmuz 2024 maaş zammında son durum

3 aylık enflasyon farkı ne kadar? İşte memur ve emekli Temmuz 2024 maaş zammında son durum

Memur ve emekli 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Maaş zammı netleşiyor.

TÜİK Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı ve 2024 yılının 3 aylık enflasyonu belli oldu. Yapılan son dakika açıklamasının ardından enflasyon farkının ne kadar olduğu, 3 aylık enflasyona göre memur ve emekli maaş zamlarının ne olduğu merak edildi. İşte enflasyon farkında son durum.

İKİ AYDA ZAMMIN ÇOĞU ERİDİ

Memurlar, 2024 yılının ilk yarısı için yüzd 15'lik maaş zammı almıştı. Enflasyon farkı ise yüzde 34.25 olmuştu. Ancak zaten enflasyon farkı, kayıpların telafi edilmesi şeklinde maaşlara yansıdığı için 2024 yılının ilk yarısı için memurlar sadece yüzde 15 zam almıştı.

Bu zam ise geçen ay açıklanan enflasyon rakamları ile erimişti. Ocak ayında aylık enflasyon yüzde 6.7 gelmiş, Şubat ayında ise 4.53 olarak gerçekleşmişti. Ocak ve Şubat aylık enflasyon rakamlarını topladığımızda yüzde 11.23 karşımıza çıkıyor. Bu da memurların aldığı maaş zammının 2 ayda bitmeye yakın olduğunu gösterdi.

MART AYI ENFLASYONU AÇIKLANDI

Az önce TÜİK, Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda Mart ayında TÜFE yıllık %68,50, aylık %3,16 arttı. Bu da 3 aylık enflasyonun yüzde 14.39 seviyesinde gerçekleştiğini gösteriyor.

Memurların ve emeklilerin aldığı yüzde 15'lik maaş zammının hemen hemen tamamı eridi. 

ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU

TÜİK verilerine göre Mart ayı TÜFE yüzde 3,16, yıllık TÜFE yüzde 68,50, 2024/1 dönemi 3 aylık TÜFE ise yüzde 15,06 olarak gerçekleşmiştir. Memurların 2024/1 dönemi maaş artışı %15 olarak belirlenmiş olup 3 ayda 0,06 puan enflasyon farkı oluşmuştur.

Nisan Mayıs ve Haziran ayının enflasyon farkının da eklenmesi ile maaş zammı netleşecek. Geçen seneye göre hesaplama yapıldığında yüzde 7-8 civarında bir enflasyon farkı oluşması bekleniyor. Memurlar ise Temmuz ayında yüzde 10 toplu sözleşme zammı alacak. Enflasyon farkının da eklenmesi ile memur ve emeklilere yüzde 18 civarında bir zam gelmesi bekleniyor. Sizce bu zam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TEMMUZ ZAMMI

Memurlar ve emeklilerin maaş zamları 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamları ile birlikte netleşecek. Zam net olarak belli olduğunda finans7 olarak takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 30 Gün Önce
bizce bu zam yeterli mi? yeterde artar bile
Ziyaretçi 30 Gün Önce
Zaten devlet yani Ak partinin hatası kendine oy vermeyen memur ha bire zam yapması kendine oy veren Asgari ücretli ezdirmesi sonucu seçimlerde millet ak partiye bir ders verdi.Asgari ücretli ve emeklisine bakmazsan olacak bu ve daha kötüsü olur dedi.Ama ak parti gidip Memura ha bire zam veriliyor seyyanen 8 bin tl ver.Asgari ücretli ile memurların arasındaki ücret farkını çok açmıştır
Ziyaretçi 30 Gün Önce
Tuik memura zam vermemek için düşük çıkarıyor kul hakkı yeniyor
;