Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023'te kaç öğretmen emekli oldu? İşte emekli öğretmen sayısı ve beklenen atama

Eğitim 17 Mart 2024 0
2023'te kaç öğretmen emekli oldu? İşte emekli öğretmen sayısı ve beklenen atama

2023 yılında kaç öğretmen emekli oldu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında 2024 yılında personel alımlarının sadece emekli sayısına göre yapılacağını söyledi. Peki MEB'de geçen sene kaç kişi emekli oldu? Kaç öğretmen alımı - ataması yapılacak?

Sağlık Bakanlığı haricinde diğer tüm bakanlıklara sadece emekli olan personel sayısı kadar eleman alımı yapılacağını söyleyen Bakan Şimşek, "Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz" dedi.

KAÇ ÖĞRETMEN EMEKLİ OLDU?

Bu açıklamadan sonra 2024 yılında henüz personel alımı yapmayan MEB'in istatistikleri merak edildi. Konu ile ilgili Faaliyet Raporuna baktık.

Finans7 olarak ulaştığımız 2023 yılı faaliyet raporuna göre geçen sene emekliye ayrılan öğretmen sayısı 20 bin 898 oldu.

İstifa, vefat ve diğer nedenlerden dolayı ayrılan öğretmenlerin de eklenmesi ile toplam sayı 23 bin 670 oluyor.

KAÇ ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK?

Henüz öğretmen atama sayısı belli olmadı. Ancak bu açıklamaya göre bakacak olursak 20-25 bin civarında öğretmen ataması bekleniyor. Sizce 25 bin atama yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ATAMA DUYURUSU BEKLENİYOR

MEB atama duyursuu aylardır bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılında kaç öğretmen ataması yapılacağına dair açıklamayı yapması bekleniyor. Açıklama geldiğinde finans7 mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;