Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1800 TL kira veren kiracıya mahkemede şok: Tek celsede atıldı

Emlak 10 Mayıs 2024 1
1800 TL kira veren kiracıya mahkemede şok: Tek celsede atıldı

Düşük kira veren kiracılara kötü haber: 55 günde tahliye kararı verildi.

Geçen sene yapılan düzenleme sonrası ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uyuşmazlıklar mahkemeden önce arabulucuya gidiyor. Arabulucu, iki tarafı bir araya getirerek orta yolu bulmaya çalışıyor. Arabulucuda sonuçlanmayan davalar ise mahkemeye taşınıyor.

Bir ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlık ise mahkemeye intikal etti.

Ankara'nın merkez Çankaya İlçesi Dikmen Mahallesinde bir kiracı, 9 yıldır aynı evde kalıyordu. Ev sahibi, kendisinin eve geçeceğini söyleyerek kiracının evinden çıkmasını istedi.

KİRASI 1800 TL

Kirası 1800 TL olan evden çıkmak istemeyen U.T. adlı kişi, çıkmama konusunda diretti. Bunun üzerine ev sahibi, kiracısına tahliye davası açtı. Dava Ankara 5. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açıldı ve 1 MArt'ta açılan davadan daha 55 gün geçmişken 25 Nisan'da ilk duruşma görüldü ve ilk duruşmada konu karara bağlandı.

Mahkeme, kiracının ödediği 1800 lira kira bedelinin TÜİK verilerine göre sulh hukuk mahlemelerinde görülen tahliye davaları için 2024 yılında 28 bin 250 liranın altında kaldığı için ev sahibinin ihtiyacı olduğu için tahliye kararı verdi.

İTİRAZA KAPALI

Söz konusu karar, üst mahkemeye de kapalı olarak kesinleşti.

Karar sonrası 1800 liraya Dikmen Mahallesi'nde evde kiracı olarak kalan kişinin, kendisine verilen sürede evi boşaltması tebliğ edilecek. Söz konusu karar, diğer kira davaları için ise emsal teşkil edecek.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 10 Gün Önce
Bence hakim doğru karar verememiş olmaz bizde kiraciyiz emekliyiz emekli maaşı kaç para hakimin haberigaliba
;