Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

12 Mart 2024 resmi tatil mi, okullar tatil mi?

Eğitim 10 Mart 2024 0
12 Mart 2024 resmi tatil mi, okullar tatil mi?

12 Mart resmi tatil mi? Okullar tatil mi?

12 Mart tarihine kısa süre kaldı. İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü olan bu güzel gün için en merak edilen konu, 12 Mart gününün resmi tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki 12 Mart 2024 Salı günü resmi tatil mi? 12 Mart ne günü?

12 Mart 1921 tarihinde mecliste yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan şiir, İstiklal Marşı olarak kabul edildi. Mehmet Akif, kendisine verilen 500 liralık para ödülünü ise "Ben bu şiiri para için yazmadım" diyerek reddetti ve bu parayı Türk ordusuna bağışladı.

Marşı Safahat adlı kitabına neden koydurmadığı sorusuna ise Mehmet Akif, "O benim değil, milletimindir" şeklinde cevap verdi.

Mehmet Akif Ersoy, hasta yatağında, ömrünün son günlerinde "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" şeklinde gelen soruya şu şekilde cevap verdi:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın"

12 MART RESMİ TATİL Mİ?

12 Mart gününe kısa süre kala vatandaşlar, bu günün resmi tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. Ancak 12 Mart tarihi resmi tatil değildir. Okullar, hastaneler, PTT, bankalar ve diğer tüm kurumlar bugünde normal mesaisini yapacak. Sizce resmi tatil olmalı mı? Okullar tatil edilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;