Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 Mayıs dediğin böyle olur: İşçilere yüzde 27 ek zam ve bayram ikramiyesi müjdesi

1 Mayıs dediğin böyle olur: İşçilere yüzde 27 ek zam ve bayram ikramiyesi müjdesi

Kahramanmaraş'ta 1 Mayıs müjdesi geldi: İşçilere ek maaş zammı yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel'den bir son dakika haberi geldi ve Görgel, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda tüm çalışanlarıyla bir araya gelerek hem maaş zammı hem de bayram ikramiyesi müjdesi verdi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen İşçi Sözleşmesi ve Ek Protokol İmza Töreni’ne çok sayıda çalışan katılırken programa katılan sendika ve belediye yetkilileri, birliktelik mesajı verdi.

SÖZÜNÜ TUTTU

Hizmet-İş sendikası ile anlaşmaya varıldığını söyleyerek açıklamasına başlayan Başkan Fırat Görgel, “Öncelikle 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda siz değerli mesai arkadaşlarımızla bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti belirterek hepinizin İşçi Bayramı’nı kutluyorum. Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında hep birlikte çok önemli bir görevi üstlendik. Rabbim bu birlik beraberliğimizi daim eylesin inşallah” diyerek müjdeleri duyurdu.

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Görgel açıklamasının devamında işçilere yapılan maaş zammına değindi ve en düşük işçi maaşının 28 bin liraya çıkarıldığını söyledi. Kadrolu işçi maaşının ise en düşük 35 bin liraya çıktığını söyleyen Görgel, "Büyükşehir Belediyemiz ve KASKİ’de KHK kapsamında çalışan mesai arkadaşlarımızın en düşük maaşını %27 zam yaparak 28 bin TL’ye çıkarıyoruz. Kadrolu işçilerimizin maaşını da yeni sözleşmemizle en düşük 35 bin TL yapıyoruz. Bayram ikramiyemizi de artıracağız.

Bunu da sizlere açıklayacağız. İnşallah devamında yapacağımız iyileştirmelerle mesai arkadaşlarımızın yaşam standardını daha da yukarı taşıyacağız. İnşallah Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak kuracağımız o muhabbet, birlik ve beraberlik tüm şehrimize sirayet edecek. Bu anlayışla inşallah yeni Kahramanmaraş’ı 6 Şubat öncesinden daha iyi koşullara kavuşturacağız. Benim çalışma arkadaşlarıma güvenim tam” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;