Zorunlu trafik sigortasında yeni oyun: Sistemde hata var diyerek...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zorunlu trafik sigortasında yeni oyun: Sistemde hata var diyerek...

Zorunlu trafik sigortasında sigorta şirketlerinin poliçe oyunu son günlerde sıkça görülmeye başlandı.

Taşıt 9 Şubat 2024 0
Zorunlu trafik sigortasında yeni oyun: Sistemde hata var diyerek...

Zorunlu trafik sigortasında poliçe oyunu ortaya çıktı.

Zorunlu hale gelen trafik sigortasında sigorta şirketlerinin son dönemlerde sıklıkla yaptığı poliçe oyunu ortaya çıktı. Birçok şirket, sistem arızası diyerek yeni bir yola başvuru yapmaya başladı.

Kanuni mecburiyet olarak ülkemizde 29 milyon aracın hepsinin Zorunlu Trafik Sigortasının olması gerekmektedir. 2 senedir bu konuda pekiçok sıkıntı ortaya çıkarken son aylarda sıkıntılar, şikayetler daha da artmış durumda.

Gelen son dakika bilgilerine göre tarifeye göre 6300 lira olarak kesilecek trafik poliçesine fiyat teklifi vermeyen birçok sigorta şirketi, sistemlerinde bir hata olduğunu öne sürerek bunun için poliçe kesmekten kaçınıyor.

Kamu kurumlarına ait sigorta şirketi ise bayilerine gün içinde kullanılması için kasko ve elementer poliçe kesilmesi durumunda 1'e 1 trafik poliçe kesme imkanı tanıyor.

Özel şirketlerden bazıları ise ek mali tazminat ve çekici hizmeti gibi basit konuları ilave ederek poliçe bedeline yüzde 50 oranında yüksek farklar çıkararak mecburi trafik poliçesi kesmeyi ancak kabul ediyor.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç