Zorunlu askerlik hizmeti kalkacak mı, askerlik süresi değişecek mi? Bakan açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zorunlu askerlik hizmeti kalkacak mı, askerlik süresi değişecek mi? Bakan açıkladı

Zorunlu askerlik hizmeti kalkacak mı? Milli Savunma Bakanı'ndan askerlik hakkında açıklama geldi.

Haberler 2 Haz 2024 11
Zorunlu askerlik hizmeti kalkacak mı, askerlik süresi değişecek mi? Bakan açıkladı

Zorunlu askerlik ileride kalkacak mı? MSB açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den bir son dakika açıklamasında bulundu. Toplamda 45 ülkeden 11 bin civarında personelin katıldığı EFES-2024 tatbikatı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Güler, bölgenin en büyük "Birleşik Müşterek Tatbikatı" EFES-2024’ün katılımcılar için önemli fırsat olduğunu söyledi. Bakan açıklamasında zorunlu askerlik kalkacak mı kalkmayacak mı sorusuna da cevap verdi.

Bakan Güler açıklamasında her tıl katılımcı ülke sayısının arttığını söyleyerek, "Böylesine kapsamlı fiilî atışlı bir tatbikata katılma fırsatı bölgemizde ve Avrupa’da dahi pek yakalanamıyor. O nedenle her yıl katılımcı ülke sayısı artıyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE YUNANİSTAN ARASINDAKİ İLİŞKİLER

Yunanistan ile ülkemiz arasındaki ilişkiye değinen Bakan Güler, "Olumlu bir dönemden geçtiğimize, çözüm odaklı yaklaşımla dürüst ve yapıcı bir ilişkinin iki ülkenin yararına olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı ve "Ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak için ordumuzun etkinlik ve caydırıcılığını artırmak için çalışıyoruz" dedi.

İSRAİL'İN SALDIRILARI

İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılara değinen Bakan Güler, İsrail'in yanlıştan bir an önce dönmesi gerektiğini, katliamı sona erdirmesi gerektiğini söyleyerek, "Çocuklar dâhil binlerce masum Filistinliyi katleden İsrail’e dur denmesinin vakti çoktan gelip geçti. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmeli ve daha geç olmadan bu zulüm bitmelidir" İsrail yönetimine karşı dünyanın sabrının tükenmek üzere olduğunu söyleyen Güler, "Bu katliama sebep olanlar bedelini er ya da geç, ağır şekilde ödeyecekler" ifadelerini kullandı.

ZORUNLU ASKERLİK KALKACAK MI? BAKAN GÜLER GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLADI

Zorunlu askerlik kalkacak mı, devam edecek mi? sorusuna da cevap veren Bakan, yüzde 50 profesyonel ve yüzde 50 zorunlu askerlik düşüncesini savunduğunu, çocukların vatan savunmasında görev almasının zorunlu olması gerektiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarının vatan savunmasında görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim. Bu konuda yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik şeklindedir"

Bu açıklamaya baktığımızda zorunlu askerlik hizmetinin kalkmayacağı, bu sistemin devam edeceği görülüyor. Sizce zorunlu askerlik kalkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ASKERLİK SÜRESİ KISALACAK MI?

Askerlik süresi kısalmayacak. Uzun kısa 6 aylık askerlik süresi devam edecek.

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 54 Gün Önce
askerlik sadece zorunlu olmalı.
Ziyaretçi 55 Gün Önce
Bence 3 aya düşürülmeli
Ziyaretçi 55 Gün Önce
hayır kalk meşin silâh tutmayı ogrensinle zaten etrafımız ateş cemeri
Ziyaretçi 55 Gün Önce
Benim fikrim zorulu askerlik ve zorunlu eğitimin biran önce kalkması yönündedir
Ziyaretçi 55 Gün Önce
kalkmalı zaten zengin i için bir sorun yok anlar bastırıyor parayı askere gitmiyorlar e bizde de para olmadığı için askere gönderiyoruz kalkarsa bizde göndermeniz böylece zengin Fakir arasında birazcık eşitlik olur