Zorlu Enerji Halka Arz Oluyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zorlu Enerji Halka Arz Oluyor!

Halka arz takip eden yatırımcılara bir yeni halka arz daha geliyor! Zorlu Enerji de halka arz oluyor! İşte haberin detayları...

Halka Arz 22 Şubat 2024 0
Zorlu Enerji Halka Arz Oluyor!

Halka arz kovalayan vatandaşlara yeni bir müjde daha geldi. Zorlu Yenilenebilir Enerji borsaya açılma kararı aldı. Şirketin üst düzey yöneticisi (CEO) tarafından duyuruldu.

Son yılların en çok viral olan yatırım aracı 'Halka Arz' kapsamında yeni firmalar kendini gösteriyor. Bu firmalardan birisi de Zorlu Enerji oldu. Yenilenebilir enerji kaynaklarından, Zorlu Yenilebilir Enerji tarafından halka arz oluşumu için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başvurusu yapıldı.

ZORLU ENERJİ HALKA ARZA AÇILIYOR

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklamalarda bulunan firma, halka arz hakkında konuştu. Sermaye artırımı kapsamında ortak satış yöntemiyle yapılacağını duyurdu. Firmanın üst düzey yöneticisi geçtiğimiz günlerde Bloomberg HT yayınında duyuru yaptı. Halka arz başvurusunun gerçekleştiğini açıkladı.

CEO SİNAN AK AÇIKLADI

Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak'ın açıklamaları yatırımcıların dikkatini çekti. Ak, öncelik olarak rasyoları düzeltmek olduğunu işaret ederek, doğalgaz varlık artışı sonrasında borçluluğun 1 milyar dolar seviyelerine yaklaşacağını söyledi. Halka arz yapılması halinde 1 milyar doların da altına çekeceğini söyleyerek, "Bir yandan yatırım da yapmak istiyoruz. Ciddi anlamda piyasada fırsatlar var” sözlerini kullandı.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç